Pim Jansen
Pim Jansen Tweedehands auto's 20 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze iconische ‘sportauto’ kost €5.000 en rij je belastingvrij

Nieuwe auto’s hebben we hier niet zoveel mee op de redactie. Het liefst betalen we zo weinig mogelijk voor een unieke auto. Vandaag een Chevrolet Camaro uit 1983. Motorrijtuigenbelasting (vroeger wegenbelasting) hoef je dus niet te betalen voor deze ‘sportauto’, die nu officieel een oldtimer is.

We hebben bewust eens een kijkje genomen in de categorie auto’s uit 1983. Die zijn sinds 2024 namelijk vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. Het gaat overigens om de datum van de eerste toelating op het kentekenbewijs.

Chevrolet Camaro (1983) zonder motorrijtuigenbelasting

Nee, een auto uit 1983 is nooit geheel krasvrij en zal wat extra zorg nodig hebben. Maar dat is juist de charme van een oldtimer, nietwaar? Deze auto maakt deel uit van de Classic & Sports Cars Big Boys Toys-veiling te Hoevelaken. Het kan dus zijn dat de prijs boven de 5.000 euro uitkomt, maar gezien de omvang van de collectie zal er niet massaal op geboden worden.

chevrolet camaro 1983 occasion oldtimer belastingvrij
(Afbeelding: bigboystoys.nl)

Feit is dat de Chevrolet Camaro uit 1983 een iconische uiterlijk heeft en volgens de verkoper nog in goede staat verkeert. Alle onderhoudsboekjes zitten er nog bij en de belastingvrije sportauto heeft nog maar 144.858 kilometer op de teller.

Sportauto voor 5.000 euro belastingvrij rijden

Maar de staat van de auto moet je toch echt zelf checken en voelen. Met iemand die autokennis heeft, mocht je dat zelf ontberen. Feit is dat deze heerlijke 80’s oldtimer op dit moment voor 5.000 euro te koop staat.

chevrolet camaro 1983 occasion oldtimer belastingvrij
(Afbeelding: bigboystoys.nl)

Qua uiterlijk is het een sportauto, qua prestaties meet deze oldtimer zich alleen niet met Porsches en Ferrari’s. De Chevrolet Camaro is een zogeheten pony car, net als de Ford Mustang; betaalbaar, compact, gestileerd en sportief. Nu als oldtimer dus een koopje.

Check de complete veiling hier. Zitten mooie modellen tussen. Check ook de duurste auto ooit online verkocht, een foute Lambo die ooit nog in bezit is geweest van de Saudische koninklijke familie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.