Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 10 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Echte stalker uit dé Netflix-hit van 2024 duikt op in absurd interview

Baby Reindeer is de grootste Netflix-hit van 2024 tot nu toe. Over een als barman werkende komiek en een obsessieve stalker. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, en de vermeende boevrouw dook gisteravond ineens op in een controversieel interview met Piers Morgan.

De populaire Netflix-serie is gemaakt door de Schotse komiek Richard Gadd. Hij baseerde Baby Reindeer op zijn eigen ervaringen met een stalker. Aanvankelijk is de komiek te vriendelijk tegen zijn aanbidster, wat de situatie er uiteindelijk alleen maar verstikkender op maakt. Binnen het verhaal over stalking staat ook een onverwerkt verleden van seksuele mishandeling centraal.

Controversieel interview met stalker uit Baby Reindeer

Maar hoe waarheidsgetrouw is Baby Reindeer? Welnu, de vermeende échte Martha (zoals de stalker in de serie heet), is opgedoken bij Piers Morgan aan tafel. Ze heet Fiona Harvey en draait het hele verhaal de andere kant op. Niet helemaal geloofwaardig, wel controversieel.

“Alles wat je ziet in de Netflix-serie is volledig uit de duim gezogen”, zegt Harvey in het interview met Piers Morgan over Baby Reindeer. Richard Gadd is een psychotische vrouwenhater. Ik heb hem bovendien maar een paar mails en tweets en één brief geschreven”, vervolgt ze. Volgens de vertelling van Gadd zou het gaan om 41.000 mails, 350 uren aan voicemails, 744 tweets en 106 brieven. Bekijk het volledige interview in de YouTube-video hierboven.

De grootste Netflix-hit van 2024 tot nu toe

Of de woorden van Fiona Harvey het relaas zijn van een gestoord mens of een kern van waarheid bevatten, blijft gissen. Piers Morgan is in ieder geval niet de meest kritische interviewer, hij wil vooral scoren. Dat leerden we uit onder meer zijn interviews met Donald Trump en Cristiano Ronaldo.

Baby Reindeer hitserie Netflix stalker
Richard Gadd in Baby Reindeer (Afbeelding: Netflix)

Feit is dat Baby Reindeer de grootste Netflix-hit is van 2024 tot nu toe. Het is een mini-serie van zeven niet al te lange afleveringen, dus je bent er zo doorheen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.