Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 29 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

5 series voor Euphoria-fans in afwachting van vertraagd derde seizoen

Wel of geen derde seizoen van Euphoria op HBO Max? We gaan er niet op zitten wachten. Vijf vergelijkbare series, al wordt het lastig dezelfde kwaliteit aan te tikken.

Schrik niet kuise lezer, Euphoria is een grimmige serie met veel bloot. Maar wel functioneel. Een vloek en een zegen, zo noemt Sydney Sweeney haar topless scènes in de eerste seizoenen.

Seizoen 3 komt uiteindelijk naar HBO Max

HBO is vastberaden dat de serie Euphoria terugkeert voor seizoen 3. Eerder deze week werd bekend dat de reeks verdere vertraging had opgelopen, maar de geruchten dat een einde is gekomen aan de serie kloppen niet. Dat vertellen ingewijden aan het doorgaans goed geïnformeerde vakblad Variety.

Schrijver en regisseur Sam Levinson zou aan het script voor het derde seizoen aan het schaven zijn. Er wordt nu gemikt om de opnames in 2025 te laten beginnen.

De draaiperiode van de reeks zou eigenlijk later dit jaar beginnen, maar dat lukt niet omdat de cast het te druk heeft met andere klussen. Eerder liep de serie al vertraging op door de stakingen in Hollywood.

Vergelijkbare series als Euphoria

Euphoria is sinds 2019 te zien en gaat over scholieren en hun ervaringen met seks, vriendschap, drugs en liefde. De hoofdrollen worden gespeeld door onder anderen Zendaya (Dune), Sydney Sweeney (The White Lotus) en Jacob Elordi (Saltburn). Vijf series om in afwachting van seizoen 3 te overwegen.

‘Rue’ en ‘Jules’

Speciaal gemaakt om de lange wachttijd tussen seizoen 2 en 3 te verzachten. ‘Rue‘ en ‘Jules‘ (in die volgorde) zijn geen typische Euphoria-afleveringen, maar wel ultiem kijkvoer voor de fan.

euphoria, seizoen 3, angus cloud, rue, jules
(Afbeelding: HBO Max)

Skins

Een spirituele, maar lichtzinnigere voorloper van Euphoria. Skins was razend populair en betekende evenwel de doorbraak van veel jonge acteurs. Alle zeven seizoenen van de Britse serie kun je streamen op Netflix.

euphoria, seizoen 3, angus cloud, skins
Tony Stonem in seizoen 1 van Skins (Afbeelding: Netflix)

Sex Education

Sex Education mag dan wel geen duister drama zijn, de hitserie van Netflix schroomt de controversiële en moeilijke thema’s niet.

Élite

Spaanse cocktail gemixt met ingrediënten uit Euphoria en Gossip Girl. Een Spaanse Angus Cloud (RIP) bestaat spijtig genoeg niet, maar in dit artikel lees je hoe oud de acteurs zijn die de elitaire tieners vertolken. Élite kijk je op Netflix.

euphoria, seizoen 3, angus cloud, elite
(Afbeelding: Netflix)

The End of the F***ing World

Heerlijk gevatte coming-of-age serie vol zwarte Britse humor. Beide seizoenen op Netflix heb je in één lui weekend verslonden.

euphoria, seizoen 3, angus cloud
(Afbeelding: Netflix)

We Are Who We Are

Misschien wel de serie die Euphoria het dichtst benadert qua thema’s. Het tienerdrama van Luca Guadagnino volgt twee bevriende buitenbeentjes die opgroeien op een Amerikaanse legerbasis in Italië. Niet toevallig ook van de stal van HBO, maar in Nederland kijk je We Are Who We Are via Cinetree.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.