Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 17 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix-komedie met Rebel Wilson is wereldwijde megahit

We tipten Senior Year vorige week al, maar dat het zo’n wereldwijde hit zou worden, hadden we ook niet verwacht. Er wordt op dit moment geen film op Netflix beter bekeken dan deze komedie met Rebel Wilson.

En dat is verfrissend. Eens geen brute misdaad, mysterieus sciencefictionverhaal of wat dan ook. Gewoon een lekkere komedie. Of beter gezegd: een chick flick, die je als man stiekem ook met veel plezier consumeert.

Senior Year op Netflix

Een goede komedie hoeft niet per se een diepgaand plot te hebben. Sterker: dat is eerder een nadeel. Ook bij deze Netflix Original is het simpel en voorspelbaar. Een cheerleader (Rebel Wilson) raakt in coma na een mislukte stunt. Twintig jaar later wordt ze op 37-jarige leeftijd wakker. Dan weet je eigenlijk al genoeg.

Goed, nog een beetje extra info. Stephanie Conway, zoals de cheerleader heet, ontdekt tot haar schrik dat ze acht Fast & Furious-films achterloopt. En 37 jaar oud of niet, ze keert terug naar school om haar laatste jaar (senior year) af te maken en haar droom waar te maken: galakoningin worden. Maar dan wel te midden van een totaal andere generatie.

Best bekeken film wereldwijd

Op IMDb scoort de Netflix-komedie met Rebel Wilson een 5.6 en dat is niet bijster hoog. Op Rotten Tomatoes scoort Senior Year in verhouding nog lager, namelijk 29% op de Tomatometer. Maar dat maakt allemaal niet zoveel uit bij een komedie, zo blijkt maar weer eens.

senior year, best bekeken film, hit, netflix komedie, rebel wilson, cheerleader, school
Senior Year (Afbeelding: Netflix)

Zo’n beetje in alle landen kijken Netflix-abonnees massaal naar deze komedie. In Nederland staat de film al een paar dagen op de eerste positie, en daarmee is ons land dus niet uniek. Alleen in Pakistan, Bangladesh, Polen en nog een handjevol landen is Senior Year niet de best bekeken film, al scoort de chick flick met Rebel Wilson ook daar goed. Bekijk het volledige overzicht op datawebsite Flixpatrol.

De transformatie van Rebel Wilson

Je bent niet de enige die Rebel Wilson niet direct herkende. Lees hier hoe de actrice zonder sportschool in no-time 35 kilo verloor.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.