Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Reizen 4 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Self Space op Ibiza is de ultieme stresskiller tijdens je vakantie

We kennen het allemaal. Op vakantie willen we relaxen en bijkomen van ons drukke leven, maar we komen maar moeilijk los van alles. Hotel Nobu Ibiza Bay en twee Britse therapeuten sloegen de handen ineen en kwamen met de ultieme stresskiller: Self Space.

Persoonlijk kijk ik altijd erg uit naar mijn vakanties. Ik heb een druk leven met vier kinderen, werk en honderden andere dingen die mijn aandacht vragen. Als je dan alles onder druk hebt afgerond voor je op vakantie gaat, ben je redelijk gestrest als je op de bestemming aankomt, helemaal als je op Schiphol uren hebt staan wachten. Dan lukt het niet altijd om tegelijk een leuke partner en vader te zijn en ook nog diep te kunnen ontspannen, ook al heb je dat juist zo nodig. Een stukje mentaal onderhoud tijdens de vakantie kan dan een goed idee zijn.

vaarwel stress tijdens vakantie

Waarom zou je in een muffe kamer aan jezelf gaan werken als het ook in de zon en met je tenen in het zand kan? Een goed gesprek, tips en tools aangereikt krijgen om je leven beter in balans te brengen en vervolgens een frisse duik en een cocktail om meteen te beginnen met relaxen. Team Self Space haalt geestelijke gezondheid uit het klinische hoekje en koppelt het aan het vakantiegevoel.

Hiermee overwin je vakantiestress en kom je ontspannen thuis
Therapie als zelfverbetering en een stukje onderhoud. (Afbeelding: Nobu, Self Space)

Self Space is opgericht in London in 2018 en inmiddels uitgegroeid tot een netwerk van tientallen therapeuten en een groot aantal zakelijke klanten. Jodie Cariss en Chance Marshall vertellen in een interview met Manners wat hun ambities is met Self Space. “We wilden de stigma’s wegnemen die kleefden aan geestelijke gezondheidszorg. Therapie als zelfverbetering, zie het als een stukje onderhoud. Soms wil je gewoon even snel tussendoor een gesprekje hebben met iemand. Dat kan bij ons. Je boekt simpel een afspraak. Zie het als onderhoud, werken aan jezelf. Zoals we dat ook doen door yoga en mindfulness. Alleen bij Self Space ga je dieper in op je persoonlijke mentale vraagstukken die elk mens heeft. Onze ambitie ligt in het prettiger en laagdrempeliger maken van mentaal onderhoud.”

We zijn tegenwoordig nou eenmaal meer connected dan ooit en op vakantie worstelen we met tal van dingen die geregeld moeten worden, al die ongelezen appjes die branden in onze smartphone en de druk om nu te moeten genieten. Traditioneel gezien is Ibiza altijd een eiland geweest waar we naartoe gingen om los te gaan en komen. Hotel Nobu Ibiza Bay bood haar gasten altijd al veel welness-faciliteiten aan, waaronder ook yoga en mindfulness, maar gaat nu een stapje verder.

Laagdrempelig aan jezelf werken bij Self Space

Met de Engelstalige therapeuten van Self Space kun je nu laagdrempelig je stressniveaus verlagen, terwijl je vakantie viert. Het lijkt me heerlijk om even gecoacht te worden in het loslaten en werken aan jezelf zodat je écht ontspannen bent tijdens je vakantie. Je kunt een losse behandeling boeken of een workshop doen, maar ook een geheel verzorgde retreat waarin je intensiever aan de slag gaat.

Hiermee overwin je vakantiestress en kom je ontspannen thuis
Coaching tijdens je vakantie (Afbeelding: Nobu, Self Space)

Of je nou worstelt met een burnout, gewone stress, relatieproblemen of dagelijkse uitdagingen, een dosis mentaal onderhoud kan iedereen helpen. Wat me er ook mooi aan lijkt, is dat je niet alleen een relaxtere vakantie hebt, maar ook naar huis gaat met een beter bewustzijn van jezelf, meer inzicht in hoe anderen je ervaren en een andere kijk op je verleden. Ook kan de retreat je handvatten geven richting de toekomst en is het heerlijk gevoel om je hart te hebben gelucht in de prachtige setting van Ibiza Bay, inclusief haar topgastronomie.

Meer informatie over de de driedaagse retreat vind je hier en hier En check ook deze hike-retreat op Ibiza.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.