Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 21 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Segway onthult elektrische scooters vol slimme features

Segway, het merk dat je kent van de gekke tweewielige voertuigen, komt met een elektrische scooter en brommer. De prijs die het bedrijf hiervoor vraagt, is bescheiden, vooral met de actieradius en slimme features in het achterhoofd.

Er komen e-scooters met een actieradius van 75, 97 en 140 kilometer. Daarnaast maakt Segway een elektrische brommer met 105 kilometer rijbereik.

Elektrische scooters en brommer van Segway

Zowel de brommer als de scooter is instelbaar op een maximumsnelheid van 25 of 45 kilometer per uur. De brommer is bedoeld voor één persoon en heeft een opvallend design. De elektrische scooter heeft daarentegen een alledaags ontwerp en is geschikt voor twee personen. Zowel de brommer als scooter zitten boordevol features die veel elektrische tweewielers, zoals deze Harley-Davidson, niet hebben.

BMW onthult elektrische scooter met futuristisch design

Zo vergrendelt de brommer automatisch als je wegloopt en gaat hij van het slot af als je dichterbij komt. Wordt je brommer dan toch gestolen, dan kan je ‘m live volgen met het AHRS-systeem. Dit systeem detecteert het ook als iemand bijvoorbeeld je scooter probeert te openen.

Regeneratief remmen

Alsof dat nog niet slim genoeg is, kan de elektrische scooter zelfs regeneratief remmen. En gaat de accu ondanks de grote actieradius toch leeg, dan kan je hem er zo uithalen. Na vier uren laden zit de batterij weer vol. De scooter zelf is ook in te pluggen.

Segway, e-scooter, e-brommer, elektrische scooter, elektrische fiets
De e-brommer van Segway. (Afbeelding: Segway)

Alle functionaliteiten kan je via een app bijhouden. Deze app is tevens je sleutel. De scooter heeft namelijk geen fysieke sleutel, maar je gebruikt een pasje of telefoon om te ontgrendelen.

Scherpe prijs

Hoewel het model slimmer is dan andere scooters, is de prijs zeer aantrekkelijk. De brommer verschijnt in juni op de markt voor ‘slechts’ 1.699 euro. Hoewel je elektrische scooters voor een lager bedrag kunt kopen, is dit – als we kijken naar de actieradius en features – een scherpe prijs.

De scooters zijn iets duurder. Prijzen beginnen bij 2.199 euro. Ook de scooter zien we juni al op de markt. De E110SE (het first-edition-model) is al vanaf april in beperkte oplage leverbaar. Meer informatie vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.