Stijn Kuster
Stijn Kuster Human Interest 21 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

5 relatief betaalbare privé-eilanden die te koop staan

Stiekem dromen wij allemaal van een eiland helemaal voor ons alleen. Hoewel een eigen eiland normaalgesproken alleen voor de happy few is weggelegd, zijn er ook betaalbare alternatieven. Wij lichten vijf opvallende privé-eilanden uit, die niet allemaal heel duur zijn.

Het liefst wil je een privé-resort, met alles erop en eraan. Maar de luxe bebouwde eilanden zijn vaak erg duur, zo ook Royal Island.

1. Royal Island

Met een helikopterplatform, zwembad, sportschool en strand helemaal voor jou alleen, is dit een van de meest luxe privé-eilanden die te koop staan. Op het eiland is 930 vierkante meter bebouwd en bestaat 175 hectare uit ongerepte natuur.

Eiland, Privé, privé-eiland
(Afbeelding: Sotheby)

Maar wat moet je met al die oppervlakte? Je kunt bijvoorbeeld een golfbaan of haventje aanleggen. Het privé-eiland heeft namelijk voor beide al goedkeuring. Zo’n haventje is naast leuk ook erg handig voor bevoorrading van bijvoorbeeld voedsel en drinken. Het eiland heeft namelijk een privé-kok en een strandclub.

Het eiland op de Bahama’s staat te koop voor iets minder dan 38 miljoen.

2. Paradise Island (een wijk van prive-eilanden)

Voor net iets minder geld krijg je op de Bahama’s een eiland van bijna 6.000 vierkante meter. Dik 2.000 vierkante meter daarvan is bezet met een gigantische villa.

Eiland, Privé, privé-eiland
(Afbeelding: Sotheby)

Met een tennisbaan, biljartkamer, lift, wijnkelder, zwembad en negen badkamers is dit een van de meest luxe optrekjes op een privé-eiland. Echter is het niet het enige luxe eilandje in de buurt. Paradise Island wordt omringd door luxe privé-eilandjes. De vraagprijs van dit eiland is 32 miljoen euro.

3. Ulvsnes Island

Ben je niet zo van het warme weer en houd je meer van de Nordics? Dan is dit eiland in Noorwegen misschien wat voor jou. Op het eiland staan verschillende typisch Scandinavische huisjes. Daarnaast word je vergezeld door koeien, geiten en paarden.

Eiland, Privé, privé-eiland
(Afbeelding: James Edition)

Voor iets minder dan 10 hectare aan land en een totale bebouwing van meer dan 3.700 vierkante meter betaal je net geen 3 miljoen euro. Hoewel dit in verhouding tot de andere eilanden goedkoop is, zijn er echte ‘koopjes’ te vinden.

4. Colibri Island (officieel geen privé-eiland)

Zo kost dit eiland in Panama iets meer dan 330 duizend euro. Dat is ongeveer een euro per vierkante meter. Al blijkt Colibri Island niet écht een eiland te zijn.

Het zit namelijk gewoon aan het vaste land. Hoewel het door de mangrove wellicht enkel met een boot bereikbaar is en je zelf stroom moet opwekken, is het dus officieel niet een privé-eiland. Maar dat vertel je er natuurlijk niet bij als je het gekocht hebt.

Hoe is het nu op ’s werelds meest afgelegen bewoonde eiland?

Bij het huisje krijg je een bar die volgens de makelaar een geweldige reputatie heeft en een bestaande klantenkring. Op dit eiland kun je dus niet relaxen, maar moet je aan de bak.

5. Pepin Island

Wil je geen drukke bar en houd je niet zo van het oerwoud, dan is Pepin Island misschien wat voor jou. Met 521.4 hectare is het in ieder geval een gigantisch eiland.

Het eiland wordt bevolkt door 1.900 schapen en 100 koeien. Zelf kun je in de boerderij met zeven slaapkamers wonen. Hoewel het privé-eiland gigantisch is, kun je het makkelijk met de auto bereiken. Het heeft namelijk een eigen weg door het water.

Eiland, Privé, privé-eiland
(Afbeelding: James Edition)

Dit unieke eiland kan volledig van jou zijn voor 9,6 miljoen euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.