Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 31 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Dit beeldschone Schotse eiland staat te koop en is verrassend ‘betaalbaar’

Wat kun je in Nederland kopen voor een kleine drie ton? Een leuk huis in Groningen met flink wat grond, een bescheiden rijtjeshuis in Amersfoort of een minuscuul appartement in het centrum van Amsterdam. Stuk voor stuk prima opties, maar je kunt ook gewoon emigreren naar één van de mooiste landen ter wereld. In Schotland kun je namelijk voor datzelfde bedrag een prachtig eiland op de kop tikken.

Schotland heeft een aantal eilanden in de verkoop gezet, waaronder het beeldschone Linga. Dit eiland is een kleine 260 vierkante meter groot en is onderdeel van de Shetland eilanden. Deze welbekende eilandengroep ligt ten Noordoosten van het Schotse vaste land. Hier kijk je uit over de groene glooiende heuvels, terwijl je het geluid van golven hoort slaan en de frisse zeewind door je haren voelt waaien. Voor veel mensen is dit het ultieme gevoel van rust.

Het groene eiland Linga staat op dit moment te koop voor omgerekend zo’n 282.000 euro. Het is sinds 1934 onbewoond en daarom behoorlijk verouderd. Er staan een aantal vervallen huisjes en ook de voorzieningen zijn zeer beperkt. Gelukkig gaat daar verandering inkomen, want er zijn plannen voor de aanleg van riolering, stromend water en voorzieningen voor zowel wind, als zonne-energie.

De perfecte plek voor een mooie whisky

Oké, eerlijk is eerlijk. Met alleen 282.000 ben je er nog lang niet. Wil je hier een beetje fatsoenlijke wonen, dan zul je er toch echt nog een ton of meer tegenaan moeten gooien. Dat is behoorlijk prijzig, maar dan woon je wel op de ultieme plek om van een mooie whisky te genieten. Is dit echt je droom? Klik dan hier voor meer informatie en om een bod te doen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.