Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 27 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze buikspieren vergeten veel sporters en zo train je ze

Ben jij hard aan het trainen voor een sixpack, maar blijft die v-shape waar je van droomt uit? Misschien vergeet je een gedeelte van je buik te trainen: je schuine buikspieren.

Jouw schuine buikspieren maken deel uit van jouw core. Jouw core gebruik je om te stabiliseren. Zorgt ervoor dat je kunt lopen, zitten, fietsen, sporten… Je hebt die schuine buikspieren namelijk nodig om van links naar rechts te kunnen bewegen.

Schuine buikspieren trainen

Esthetisch gezien zorgen ze voor die v-shape waar veel mannen van dromen. Aan de slag met het trainen van je schuine buikspieren? De onderstaande oefeningen gaan het verschil maken.

1. Russian Twist

We beginnen met een basic oefening die je misschien wel kent: de Russian Twist. Voer ‘m eerst uit zonder gewicht om jouw buikspieren op te warmen. Is dat gelukt? Voeg dan een gewicht toe om de oefening zwaarder te maken.

Online kwamen we ook een video tegen over hoe je de Russian Twist juist níét moet doen. De moeite waard om even te bekijken.

2. Oblique Twist (Wood Chopper)

Haal de oermens in je naar boven, en voeg de Oblique Twist toe aan je trainingsschema. Of zoals we liever zeggen: de Wood Chopper. Voor deze oefening heb je een pulley station in de sportschool nodig.

In de bovenstaande video legt Scott Hermann goed uit hoe je deze oefening correct uitvoert. Eén ding is zeker: van de Wood Chopper gaan jouw schuine buikspieren branden.

3. Dumbbell Side Bend

Voor deze oefening heb je slechts één dumbbell of kettlebell nodig. Dat kan in de sportschool, maar zeker ook thuis.

Meer oefeningen voor je buikspieren

Wil jij, naast je schuine buikspieren, ook tijd investeren in het trainen van de rechte buikspieren? Deze vijf workouts helpen met het kweken van een sixpack. En als je toch bezig bent, lees meteen deze vier fabels over het trainen van je buikspieren even door. Die hoef je namelijk niet meer te geloven.

De ’25 minuten bodyweight workout’ die iedereen kan doen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.