Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 8 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Dit salaris kan Mbappé per seconde verdienen bij Real Madrid

Het gonst al jaren door de wandelgangen dat Kylian Mbappé bij Real Madrid gaat voetballen. Nu weet Foot Mercato te melden dat hij eindelijk de knoop heeft doorgehakt. Een salaris is nog niet bekend, maar er is wel gelekt wat de Spaanse grootmacht eerder al bood.

Om het in perspectief te zetten, rekenen we zijn verwachte salaris uit tot op de seconde. Niet alleen de seconden op het trainingsveld of in de stadions, maar die van het hele etmaal. Dus of hij nou slaapt of voetbalt, zoveel stroomt er straks constant zijn bankrekening binnen. Als het goed is wordt dat nét iets meer dan de Qatarezen hem betalen bij Paris Saint-Germain.

‘Kylian Mbappé naar Real Madrid’

Volgens de journalisten van Foot Mercato gaat Kylian Mbappé na dit seizoen definitief naar Real Madrid. Hij kan dan transfervrij de deur uitlopen bij zijn huidige werkgever Paris Saint-Germain, waar hij tot nu toe alleen nationale prijzen won.

Daardoor kan Real Madrid een nog hoger salaris bieden, te weten dat er geen transfersom betaald hoeft te worden. Volgens The Atlethic bood de Spaanse recordkampioen Mbappé 130 miljoen euro aan tekenbonus met een jaarsalaris van 26 miljoen in 2022. Op basis van vijf jaar zou dat 52 miljoen euro per jaar zijn.

Zijn salaris per seconde

Inmiddels lijkt Real Madrid iets minder financiële slagkracht te hebben dan in 2022, maar laten we gewoon uitgaan van een salaris van 52 miljoen euro per jaar. Moet toch lukken, met een beetje zaakwaarnemer. Dit krijgt hij dan per maand, dag, uur, minuut en seconde.

Per jaar € 52.000.000,00
Per maand € 4.333.333,33
Per week € 1.000.000,00
Per dag € 142.465,75
Per uur € 5.936,07
Per minuut € 98,93
Per seconde € 1,65

Lees ook hoeveel salaris Max Verstappen per seconde krijgt tot 2028. En dan krijgt hij in 2024 vermoedelijk ook nog eens loonsverhoging bij Red Bull.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.