Jana Witteman
Jana Witteman Geld & Carrière 1 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit salaris verdien je met de meest gevraagde finance-banen

De krappe arbeidsmarkt biedt kansen voor een stap in je carrière. En wellicht is de financiële wereld je nieuwe ideale sector. Benieuwd welk salaris daartegenover staat? Dit verdien je met de meest gevraagde finance-banen.

Ben je er zeker van dat het bankwezen of de financiële sector niets voor jou is? Dan zijn er ook genoeg andere mogelijkheden. Ook in de juridische- of ICT-sector kun je flink cashen. Benieuwd hoeveel? Dat lees je in een eerder verschenen artikel.

Het wereldje van de finance

De jaarlijkse Salarisgids van ‘s werelds grootste recruitmentbureau Robert Half is deze week verschenen. Goed nieuws voor wie op zoek is naar een nieuwe baan. In de gids vind je namelijk de meest gevraagde beroepen in verschillende sectoren. Bijvoorbeeld in de financiële sector. En daar kun je dus flink wat verdienen.

Het brutosalaris in de tabellen is een indicatie van het loon zonder bonussen, secondaire arbeidsvoorwaarden of extra compensaties. Daarnaast wordt er niet uitgegaan van een starter in de functie, maar iemand met een gemiddelde ervaring die een groot deel van de gevraagde vaardigheden al in huis heeft.

Het salaris bij de gevraagde banen

Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt tussen vaste banen en tijdelijke banen. Hieronder vind je de meest gevraagde vaste banen in de financiële- en boekhoudsector. Daarnaast wordt het bijbehorend maand- en jaarsalaris weergegeven.

Meest gevraagde vaste banen Maandsalaris Jaarsalaris
Financial controller 5.797 euro 75.125 euro
Boekhouder 3.000 euro 38.880 euro
Financieel manager 7.367 euro 95.482 euro
Business controller 5.983 euro 77.541 euro
Senior accountant 5.305 euro 68.754 euro

Naast mogelijkheden in vaste banen kun je ook voor een tijdelijk contract uit de voeten in de financiële- of boekhoudsector. De functie boekhouder komt in beide tabellen voor. Of je nu op zoek bent naar een vaste aanstelling of een tijdelijke functie in de finance, als boekhouder of accountant kun je altijd ergens terecht.

Meest gevraagde tijdelijke banen Maandsalaris Jaarsalaris
Boekhouder 3.000 euro 38.880 euro
AR / AP / Assistent accountant 3.019 euro 39.122 euro
Credit controller 4.000 euro 51.841 euro
GL accountant 4.253 euro 55.130 euro

Neem jij genoegen met minder dan deze finance-banen en is een minimumloon voor jou ook voldoende? Lees dan via onderstaand artikel wat je vanaf volgend jaar gaat verdienen.

Minimumloon per 1 januari 2024: zoveel krijg je per uur en leeftijd

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.