Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 13 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Bullet Time-modus aan: op de rug van Haaland bier vangen en opdrinken

De held van voetbalvelden was afgelopen weekend de 18-jarige Borussia Dortmund-middenvelder Jude Bellingham. Op de rug van het Noorse fenomeen Erling Braut Haaland ving hij een blik bier uit het publiek, nam een slok en de rest is geschiedenis.

Cruijff had het beste inzicht, Maradona de mooiste dribbel. Van Basten maakte de schoonste omhaal, Messi en Ronaldo de meeste goals. De 21-jarige Haaland ligt op schema om de records van de laatstgenoemden te verbrijzelen. Maar wat Jude Bellingham afgelopen weekend op zijn rug deed, daar kunnen zelfs de groten niet over meepraten.

Jude Bellingham vangt beker bier en neemt slok

Borussia Dortmund won afgelopen weekend met 3-4 van Bayer Leverkusen. Uiteraard was het Haaland die de beslissende goal maakte, uit een strafschop. Dat vierde hij op zijn Haalands en dat Bellingham meereed op zijn rug, voelde de witte Hulk waarschijnlijk niet eens. Maar het beschermde hem wel tegen een natte broek.

Haaland en Bellingham toonden hun suprematie voor de neus van de supporters van Bayer Leverkusen. Er was een tijd dat je dan met sinaasappels bekogeld werd, die door de Belgische doelman Jean-Marie Pfaff nog wel eens dankbaar werden geconsumeerd. Tegenwoordig zijn het plastic bekers met bier. Bellingham zette de Bullet Time-modus aan en een seconde later besefte de Engelsman dat hij tijdens een voetbalwedstrijd zijn eerste slok bier ooit dronk. Althans, daar gaan we gezien zijn reactie op het vloeibare goud maar even van uit.

Een fotograaf legde het tafereel van dichtbij vast. Swipe in de bovenstaande Instagram-post naar rechts voor een timelapse.

Haaland en zijn bizarre statistieken bij Borussia Dortmund

Sinds de interland tegen Noorwegen hebben Nederlanders met eigen ogen kunnen aanschouwen dat Haaland een bovennatuurlijk sterke voetballer is. In Oostenrijk en Duitsland zagen ze dat al veel eerder. Voor Borussia Dortmund heeft hij nu 65 goals in 65 wedstrijden gemaakt. Sinds het seizoen 2018-19 loopt hij 107 goals op 106. Ter vergelijking: Cristiano Ronaldo stond op zijn 21e op 36 goals uit 182 wedstrijden en Messi liep op diezelfde leeftijd 51 op 140. Ajax, dat dit seizoen Borussia Dortmund treft in de Champions League, is gewaarschuwd.

Meer bier en voetbal? Check dan dit artikel over Bristol, de hometown van Banksy die de ultieme plek vormt voor een mannenweekend met je vrienden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.