Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 31 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit verdient Ronaldo per seconde bij Manchester United

Cristiano Ronaldo is terug bij Manchester United, waar hij een krankzinnig salaris opstrijkt. En dan willen we net als bij Lionel Messi natuurlijk weten wat hij per seconde verdient.

De transfersom viel, naar de maatstaven van het moderne voetbal, mee. Juventus ontvangt naar verluidt 15 miljoen euro voor de Portugese superster, een bedrag dat de komende jaren door bonussen kan oplopen tot 23 miljoen euro. Maar goed, we hebben het tenslotte ook over een 36-jarige aanvaller in de herfst van zijn carrière.

Het salaris van Ronaldo bij Manchester United

Een grotere kostenpost is het salaris van Cristiano Ronaldo. Volgens Manchester Evening News gaat de voetballer 480.000 pond per week verdienen bij zijn nieuwe werkgever. Dit komt overeen met wat andere media melden.

Vriendin Cristiano Ronaldo in zinnenprikkelende fotoshoot InStye

Dat komt voor Manchester United neer op een salaris van 24,96 miljoen pond per jaar. Omgerekend is dat iets meer dan 29 miljoen euro, waarmee hij onder het jaarsalaris van Lionel Messi bij Paris Saint-Germain duikt.

Dit gaat hij per seconde verdienen

Maar wat gaat Ronaldo per seconde verdienen bij Manchester United? Altijd leuk om te berekenen. Dit doen we op basis van het omgerekende jaarsalaris van 29.049.130 euro. Het exacte salaris kan dus iets hoger of lager liggen, maar op micro-niveau zal het weinig schelen.

  • Maandelijks verdient Ronaldo 2,42 miljoen euro
  • Per week betaalt Manchester United hem 558.637 euro
  • Dagelijks verdient de stervoetballer 80.573 euro
  • Per uur komt zijn salaris uit op 3.315 euro
  • Iedere minuut is dat 55,27 euro
  • Per seconde verdient Ronaldo bij Manchester United 0,92 euro

Dat is inderdaad 16 cent minder dan Messi bij PSG.

Best betaalde voetballer in de Premier League

Cristiano Ronaldo mag dan 36 jaar oud zijn, met zijn 480 duizend pond per week bij Manchester United is hij nog altijd de best betaalde voetballer in de Premier League. Op nummer twee staat Kevin de Bruyne, die van Manchester City 385 duizend pond per week krijgt. Bekijk hier de top 9.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.