Alrik de Jong
Alrik de Jong Horloges en accessoires 12 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

De ‘eerste Rolex-smartphone’ kost een fractie van de luxe horloges

Realme komt met een smarpthone dat qua design is geïnspireerd op een luxe horloge als de Rolex Oyster Perpetual Datejust. Het Zwitserse horlogemerk wordt alleen niet genoemd in de reclame-uitingen van het Chinese telefoonmerk.

Realme is een bedrijf dat zich vooral wil onderscheiden met de prijs-kwaliteitverhouding van smartphones. Het Chinese merk biedt doorgaans krachtige hardware met unieke features voor een scherpe prijs.

Realme 12 Pro+ ‘Rolex Edition’

Qua naamsbekendheid valt er in Europa nog veel te winnen voor Realme, maar met deze vooralsnog onofficiële Rolex-editie wordt op dat vlak wellicht een grote stap gezet. De smartphone is ontworpen door Ollivier Saveo, een ontwerper die bekendstaat om zijn toewijding aan de traditionele Zwitserse horlogerie.

De Realme 12 Pro+ ‘Rolex Edition’, zoals het toestel in de volksmond al heet, heeft een naar onze mening een prettige esthetiek, versierd met blauw leer en gouden accenten. Dit is duidelijk een knipoog naar de horloges van het Zwitserse merk. Het cirkelvormige camera-eiland en het gecentreerde streeppatroon van de smartphone zijn ook duidelijk gebaseerd op de ontwerpethos van de Zwitsers.

Specificaties van de Android-smartphone

Wat betreft de technische specificaties, hoewel volledige details nog geheim blijven, zou de Realme 12 Pro+ volgens hardnekkige geruchten worden uitgerust met een 6.7-inch FHD+ OLED-scherm met een verversingssnelheid van 120Hz. De smartphone wordt vermoedelijk aangedreven door een Snapdragon 7s Gen 2-octa-core chipset.

De smartphone in Rolex-stijl wordt naar verluidt voorzien van een drievoudige camera-opstelling, bestaande uit een hoofdsensor met 4 MP, een ultra-groothoeklens met 50MP en een telephoto-lens met 8MP. De cameramodule van de Realme 12 Pro+ biedt vermoedelijk tot 120x zoom.

Officiële collab of niet?

Verschillende media schrijven over een officiële collab tussen Realme en Rolex. Maar in de uitingen op de sociale media van het Zwitserse horlogemerk is niets te lezen over een samenwerking. En in de communicatie van het Chinese telefoonmerk wordt slechts gemeld dat het om een collab gaat (doelend op Ollivier Saveo), waarbij alleen ‘ervaar de stijl van een luxe horloge met een smartphone’ wordt gezegd. Een creatieveling maakte de onderstaande advertentie, maar die is voor zover wij gecheckt hebben niet officieel.

Realme zelf heeft hoe dan ook een slimme marketingafdeling. Zonder het horlogemerk te noemen, linkt iedereen de Realme 12 Pro+ nu aan Rolex. Laat namaak maar aan Chinezen over, getuige deze schaamteloos gekopieerde auto’s. De releasedatum en een verkoopprijs zijn nog niet bekend. Maar afgaande op de prijs van eerdere toestellen, kost de Realme 12 Pro+ een fractie van een gemiddelde Rolex.

Check ook deze betaalbare gouden horloges met veel meer stijl dan een Rolex.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.