Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Glory 18 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Rico Verhoeven gaat op 19 maart de ring in en dit is zijn tegenstander’

Op 19 maart gaat in het Belgische Hasselt Glory 80 plaatsvinden. De fight card voor dit evenement begint vol te lopen, en volgens bronnen zal ook Rico Verhoeven van de partij zijn. De regerend kampioen gaat het naar verluidt opnemen tegen UFC-legende Alistair Overeem.

Rico Verhoeven is inmiddels al dik zeven jaar de regerend Glory zwaargewicht-kampioen. In die periode wist hij zijn riem al tien keer succesvol te verdedigen. Het is tijd voor een echte uitdaging, en die lijkt er nu ook te gaan komen. Alistair Overeem nam vorig jaar afscheid van de UFC en keerde terug in de wereld van het kickboksen.

Alistair Overeem vs Rico Verhoeven

Eind vorig jaar hadden Rico Verhoeven en Alistair Overeem al tegenover elkaar moeten staan, maar dat ging toen niet door. De UFC-legende raakte geblesseerd en kon niet aantreden. Jamal Ben Saddik viel voor hem in. De Marokkaan maakte het Verhoeven behoorlijk lastig, maar bleek opnieuw niet opgewassen tegen The King of Kickboxing.

Rico Verhoeven Saddik Glory
Verhoeven na zijn gevecht tegen Ben Saddik (Afbeelding: ANP / Remko de Waal)

Volgens Vechtsportinfo.nl gaat het gedroomde gevecht tussen Overeem en Verhoeven er nu alsnog komen. Hun bronnen verwachten dat dit gevecht later deze week bevestigd zal worden. Ook Rico Verhoeven zelf zinspeelde eerder al op een aankondiging. De regerende kampioen is weer volop in training en zei dat hij binnenkort met groot nieuws komt.

Glory verhuist naar België

Het is de verwachting dat Verhoeven dan gaat aankondigen dat Alistair Overeem zijn volgende tegenstander is. Deze clash zal de headliner van Glory 80 gaan worden. Ook de rest van de fightcard is overigens de moeite waard. Zo krijgt Badr Hari een herkansing tegen Arkadiusz Wrzosek en neemt Jamal Ben Saddik het op tegen Levi Rigters.

Overeem niet bang voor Rico Verhoeven: ‘In een vrij gevecht win ik altijd’

Glory 80 zal gaan plaatsvinden in Hasselt, maar dat was niet het oorspronkelijke plan. Het evenement stond eigenlijk in de agenda van het Gelredome. Dat werd aangepast vanwege een geschil met de Nederlandse Vechtsportautoriteit. Glory zal om die reden voorlopig geen evenementen gaan organiseren in ons land. Dus als je Rico Verhoeven vs Alistair Overeem live wil bijwonen, moet je naar onze Zuiderburen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.