Coen Grutters
Coen Grutters Samenleving 21 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

12-jarige breekt Instagram-record en nu staan grote namen in de rij

“Als ik 200.000 volgers haal, zal ik doen wat de top comment onder deze video me opdraagt”, zei een tot voor kort onbekende Amerikaanse jongen in een Instagram-video die plots viral ging. Een geniale opmerking werd niet alleen topreactie onder die video, maar zelfs de meest gelikete reactie ooit op het social media-platform.

De Amerikaanse Reed Harrington had slechts enkele Instagram-volgers toen hij de video eind september plaatste. Inmiddels heeft hij bijna 430.000 volgers en willen de gigantische bedrijven maar al te kraag met deze knul samenwerken.

Meest gelikete reactie ooit op Instagram

Nu ben je natuurlijk benieuwd wat de opdracht is die Reed Harrington is gegeven. Ondersteund door op dit moment bijna 3,5 miljoen likes heeft het internet voor de volgende opdracht gekozen: “Fly to small town in Thailand, get accepted by their people, learn the language, train in Muay Thai for a year and half, fight in a tournament, win the tournament, return to the USA and join the UFC, stay in shape and go undefeated in your weight class, retire and do an interview saying this comment was the reason you fought so hard.

Het aantal likes op deze reactie zal nu echter minder hard stijgen. De opmerking is om onbekende reden sinds een week niet meer voor iedereen zichtbaar. Wil je het origineel met eigen ogen lezen, dan zal je eerst de plaatser fiven9nekid moeten volgen.

De jongens zijn nu vrouwen in geniale nieuwe South Park-film

Als Reed Harrington zich aan zijn woord wil houden, zal hij een enkeltje Thailand moeten boeken. Dat weet hij zelf ook. “Geen zorgen, komende zomer ga ik naar Thailand”, bevestigt de jongen op Instagram. Amerikaanse comedian Kush Papi heeft al aangeboden zijn vliegtickets te betalen. Daarnaast heeft een GoFundMe-pagina al bijna 12.000 dollar in het laatje gebracht.

Grote bedrijven hunkeren naar samenwerking

De video en fantastische reactie erop bleven niet onopgemerkt. Zo is onder meer het officiële Instagram-account van de UFC (met 39,1 miljoen volgers) Reed Harrington gaan volgen. Niet dat het Amerikaanse jochie daarvan onder de indruk is, hij volgt de grootste vechtsportorganisatie ter wereld namelijk niet eens terug.

Reed Harington Instagram populairste reactie meeste likes meest gelikete reactie viral video UFC Thailand
(Afbeelding: instagram.com/reed_harrington23)

Veel grote bedrijven, instanties en beroemdheden zien het marketingpotentieel van een samenwerking met de jonge Instagram-legende. Zo reageerde de beroemde Thaise vechter Buakaw Banchamek: “Hallo, ik ben Buakaw. De gouverneur van de Tourism Authority of Thailand en ik heten je een warm welkom en staan voor je klaar in Thailand. Ik zal je een persoonlijk berichtje sturen om het erover te hebben.” Die opmerking vergaarde ruim 200.000 likes.

Het beste van het internet

Ook biedt een fotograaf zijn diensten aan. “Ik zal je persoonlijke video- en fotograaf zijn in Thailand om je UFC-avontuur vast te leggen”, is een van de tienduizenden reacties op de Instagram-video. Dit is het beste van het internet.

Nieuwe Jason Bourne-film en comeback Matt Damon in steigers

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.