Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 21 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Jason Bourne-film en comeback Matt Damon in steigers

Van de Amerikaanse superspion hebben we het laatste nog niet gezien. Een nieuwe Jason Bourne-film staat momenteel in de steigers en zelfs een comeback van Matt Damon in de rol is geen verre droom.

Op een nieuwe James Bond-film zal het wel nog even wachten zijn. Maar ook de reality-serie die zijn naam draagt is helaas het kijken niet waard. Dan maar aankloppen bij de CIA.

Nieuwe Jason Bourne

Dat deed het doorgaans goed ingevoerde Deadline. Volgens de Hollywood-krant staat de nieuwe Jason Bourne-film al in de steigers. Universal zit naar verluidt in het vroege productieproces van de vermeende blockbuster.

Momenteel voert de studiogigant gesprekken met Edward Berger om het project in goede banen te leiden. Berger maakte vorig jaar furore als regisseur van de internationaal gelauwerde oorlogsfilm All Quiet On The Western Front.

Kleine stap naar Matt Damon

Voor het overige is er namens Deadline nog geen script, laat staan een cast. Maar als de zeer begeerde Berger de deal met Universal sluit, zou de de volgende stap het benaderen van Matt Damon zijn, die eerder al vier keer de rol van Jason Bourne vertolkte.

De films met de superster in de hoofdrol deden ook veruit de meeste kassa’s rinkelen. The Bourne Legacy met Jeremy Renner uit 2012 was een relatief bescheiden succes, maar kwam niet aan de enkels van de eerste trilogie en de kortgenaamde Jason Bourne uit 2016 (met Matt Damon opnieuw in de hoofdrol).

Kassucces gegarandeerd

Hoe dan ook is het geen verrassing dat Universal het Jason Bourne-universum wederom uit de kast wil halen. In totaal zijn er vijf films over de Amerikaanse superspion gemaakt. Samen brachten de blockbusters 1,6 miljard dollar in het laatje, ofwel meer dan het driedubbele van het totale productiebudget. Deadline probeerde Universal te bereiken voor commentaar maar de studio gaf voorlopig nog geen krimp. De laatste Jason Bourne-film dateert al van 2016 dus tijd voor een wederopstanding!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.