Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 21 apr 2023
Leestijd: 1 minuut

Deze PS5-deal met extra controller is slecht nieuws voor resellers

De PlayStation 5 is weer volop voorradig, maar dat is niet voor iedereen goed nieuws. Met de getroffenen hoef je overigens geen medelijden te hebben, want dat zijn de zogeheten scalpers, die tijdenlang hun gang konden gaan met doorverkopen tegen woekerprijzen. Maar eerst even aandacht voor een PS5-deal bij Bol met een extra controller.

Sinds de lancering van de PlayStation 5 kampt Sony met grote tekorten, vooral door het chiptekort dat zoveel fabrikanten trof. Maar inmiddels is de periode van schaarste voorbij en zijn er eindelijk grote voorraden.

PS5-deal met extra controller

Dat brengt natuurlijk ook nieuwe deals met zich mee, al zijn die nog niet extreem scherp. Maar deze deal bij Bol, met een extra DualSense-controller, is wel het overwegen waard.

Voor 609,99 euro heb je een PlayStation 5 met twee draadloze DualSense-controllers. De nieuwprijs van een stadaard PS5, waarbij je maar één controller krijgt, is 549 euro. De nieuwprijs van extra controller is 69,39 euro. Op deze manier betaal je dus een tientje minder voor het totaalpakket.

Scalpers zitten met PlayStation 5-overschot

De grote verliezer in het verhaal is de grote groep scalpers, die middels bots de PS5-consoles massaal opkochten en doorverkochten tegen woekerprijzen. Nu zitten ze met een overschot en moeten ze hun voorraad voor dumpprijzen verkopen. Daardoor koop je volgens Reddit-gebruikers met een beetje geluk een PlayStation 5 voor zo’n 400 euro. Wij adviseren echter om een dergelijk grote aankoop via een betrouwbare verkoper te doen.

Dezelfde PS5-deal met een extra controller vind je overigens ook bij Mediamarkt. Daar kun je de PlayStation 5 tevens in termijnen betalen, van 13,38 euro per maand. Handig als je het bedrag niet in een keer kunt missen, maar weet wel dat je via deze verkoopwijze op papier een lening afsluit. Ook hier raden we om de console gewoon via de normale weg te kopen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.