Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 2 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Nu op Amazon Prime Video: Chris Pratt jaagt op aliens in The Tomorrow War

Nu de bioscopen langzaam weer open gaan kijken we uit naar de eerste blockbusters van de aankomende zomer. Amazon hoopt echter dat je alsnog Prime Video aanslingert. Op die streamingdienst staat nu namelijk één van de grootste blockbusters van de komende maanden: The Tomorrow War.

Een science-fiction film met Chris Pratt in de hoofdrol, die aanvankelijk bekend stond als Ghost Draft. Met een nieuwe titel en kerverse trailer kan de promotietrein eindelijk gaan rijden. Chris Pratt (Guardians of the Galaxy) speelt een leraar genaamd Dan Forester, die gerekruteerd wordt om tegen aliens te vechten. Klein detail: het gaat om een oorlog die pas over dertig jaar plaatsvindt.

The Tomorrow War

Soldaten uit de toekomst zijn namelijk terug in de tijd gaan reizen om meer soldaten te rekruteren. Zo heb je immers oneindige aanwas aan nieuwe mankrachten. Dat is ook wel nodig, want over dertig jaar staat de mensheid op het punt om een wereldwijde oorlog tegen de aliens te verliezen. Het mogelijke einde van de mens dus.

Het personage van Pratt besluit mee te gaan. Niet voor zichzelf, maar om de toekomst van zijn kleine dochtertje veilig te stellen. Helaas / gelukkig besluit zijn vader hetzelfde te doen, een door J.K. Simmons gespeelde koppige man met wie hij een niet al te beste relatie heeft. Maar ja, dat zet je wel even opzij als je de aarde moet gaan redden. Toch?

In vol ornaat: maak kennis met de nieuwe Batsuit uit The Batman

Mysterie op Prime Video

Het script van The Tomorrow War is in handen van Zach Dean, die weinig grote films op zijn naam heeft staan. Gelukkig wordt hij vergezeld door Chris McKay, die we kennen van The LEGO Batman Movie. Naast Pratt en Simmons bestaat de cast van de Amazon Prime Video Original onder andere uit Yvonne Strahovski, Sam Richardson en Betty Gilpin.

De eerste volledige trailer zette al meteen de toon voor de blockbuster. Het team heeft slechts elf maanden om te voorkomen dat de mensheid wordt uitgeroeid. Het uiterlijk en de aanwezigheid van de aliens worden nog mysterieus gehouden, waarschijnlijk om ervoor te zorgen dat je alsnog de film gaat streamen. Gelukkig kost Prime Video nog steeds slechts 2,99 euro per maand, dus dat is al snel de moeite waard.

Slecht nieuws

Voor fans van Guardians of the Galaxy is er ook goed nieuws, want de typische humor van Chris Pratt is ook in deze film uitgebreid aanwezig. Al lijkt het hier iets meer te contrasteren met de toon van de rest van The Tomorrow War, dus hopelijk vloeken die twee niet al te veel in het eindresultaat.

En dan nu het slechte nieuws: Op Rotten Tomatoes scoort de film maar net een nipte voldoende met 56 procent, dus verwacht er niet al te veel van. Aan de andere kant: het publiek beloont het avontuur met een prima score van 80 procent op Rotten en een 7.0 op IMDb. Al met al lijkt het vooral vermakelijk spektakelwerk te gaan worden, maar verwacht geen Oscar-briljantje. Je kunt nu zelf een oordeel vellen op Amazon Prime Video.

The Tomorrow War: Chris Pratt jaagt op aliens in spectaculaire trailer
🔥 (Afbeelding: Amazon)

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.