Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 21 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Persvoorlichtster reageert zeer opmerkelijk op grensoverschrijdend gedrag

Het was een enerverend voetbalweekend vol prachtgoals en verrassend uitslagen. Toch vond één van de opmerkelijkste gebeurtenissen plaats buiten de lijnen. Kersverse Fiorentina aanwinst Arthur Cabral beleefde een valse start. Bij een persconferentie zat hij wel heel verlekkerd naar persvoorlichtster Rossella Petrillo te kijken.

De afgelopen periode lag het voetbal meer dan ooit onder een vergrootglas. Volledig terecht gezien wat er allemaal gebeurt achter de stadion deuren. Marc Overmars vertrok wegens grensoverschrijdend gedrag bij Ajax, en naar verluidt zit het ook bij andere clubs niet helemaal lekker.

Grensoverschrijdend gedrag

Niet alleen in Nederland wordt er scherp gelet op het gedrag van spelers, bestuursleden en andere medewerkers van voetbalclubs. Ook in het buitenland wordt grensoverschrijdend gedrag hard veroordeeld. Zo ook in Italië waar onderstaande beelden voor nogal wat ophef zorgden.

In de video zien we de presentatie van Arthur Cabral. De spits die de zware taak krijgt om de naar Juventus vertrokken Dusan Vlahovic op te volgen. Hij begint in ieder geval met een achterstand. Tijdens de persconferentie zit hij wel heel verlekkerd naar persvoorlichtster Rossella Petrillo te kijken.

Rossella Petrillo wuift het weg

Vooral het likken van de lippen wordt in Italië niet op prijs gesteld. Volgens criticasters is dit een obsceen gebaar en moet de club dit niet zomaar laten gebeuren. Toch is de kans klein dat Fiorentina gaat ingrijpen, want Rossella Petrillo zelf wuift de aantijgingen richting de nieuw spits gewoon weg.

In een korte verklaring laat Petrillo weten dat zij zelf op de video alleen twee mensen ziet die hun werk doen. Niets minder en niets meer. Rossella Petrillo draait het zelfs om en haalt uit naar de criticasters. Deze mensen versterken in haar ogen op deze manier juist het beeld dat vrouwen in het voetbal alleen maar een lustobject kunnen zijn.

De val van Marc Overmars: succes, vrouwen, crypto en schaamte

Statement Rossella Petrillo

“Deze video is controversieel omdat jullie het slachtoffer zijn van een onrealistisch beeld waarin vrouwen alleen maar een lustobject kunnen zijn, in plaats van mensen met een gewone werkrelatie. Terwijl jullie een verrotte mindset hebben, zie ik alleen maar twee mensen die hun werk doen,” aldus Rossella Petrillo.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.