Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 21 feb 2023
Leestijd: 4 minuten

De 8 Oscar-nominaties voor Beste Film en waar je ze streamt

De BAFTA’s zitten erop, dus kijken we uit naar de Academy Awards van 2023, waar de Oscars worden uitgereikt. Dit zijn de acht Oscar-nominaties voor Beste Film en waar je ze streamt.

Bijna alle films zijn inmiddels te streamen, al dan niet tegen een huurprijs. Maar voor Avatar: The Way of Water moet je nog steeds naar de bioscoop.

De Oscar-nominaties in 2023 voor Beste Film

De grote vraag: wie moet de Oscar voor Beste Film winnen in de nacht van 12 op 13 maart? Bekijk de films All Quiet on the Western Front, Avatar: The Way of Water, The Banshees of Inisherin, Elvis, Everything Everywhere All at Once, The Fabelmans, TÁR, Top Gun: Maverick, Triangle of Sadness en Women Talking om zelf een oordeel te vellen. We zetten erbij waar je ze kunt streamen.

All Quiet on the Western Front

Te streamen via: Netflix

De remake van de oorlogsfilm der oorlogsfilms was de grote winnaar tijdens de BAFTA’s 2023. Ook tijdens de Academy Awards gaat All Quiet on the Western Front met negen Oscar-nominaties, waaronder die voor Beste Film, hoge ogen gooien. Lees hier meer over de film, gebaseerd op het origineel uit 1930, dat op zijn beurt weer is gebaseerd op het boek Im Westen nichts Neues.

Avatar: The Way of Water

Binnenkort te streamen via: Disney+

Het tweede deel van Avatar the Way of Water is het langverwachte op de kaskraker uit 2009. De nieuwe toevoeging is water, en het is een net zo’n visueel spektakel als zijn voorganger.

The Banshees of Inisherin

Te streamen via: Disney+

Minder bekend, maar ook genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Film, is The Banshees of Inisherin. Pádraic (Colin Farrell) is er kapot van als zijn maatje Colm (Brendan Gleeson) plotseling een einde maakt aan hun levenslange vriendschap. Met de hulp van zijn zus en een onrustige eilandbewoner probeert Pádraic de beschadigde relatie met alle mogelijke middelen te herstellen. Je las het al goed, dit is hetzelfde geniale duo als in In Bruges (2008).

Elvis

Te streamen via: HBO Max

Heerlijke biopic over het leven van Elvis Presley, met een sterk acterende Austin Butler. Hij ontving al een BAFTA voor deze rol, nu nog een Oscar.

Everything Everywhere All at Once

Te streamen via: Amazon Prime Video

Evelyn runt een wasserette in de Verenigde Staten en leidt een rustig leven met de gebruikelijke problemen. Tijdens een belastingcontrole wordt Evelyn plotseling in een multiverse (wees gerust, niet die van Marvel) gekatapulteerd. Ze leert dat ze zich kan aanpassen en de vermogens van zichzelf in de afzonderlijke universa kan koppelen. Echt een aanrader en geheel terecht genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Film.

The Fabelmans

Te streamen via: Apple TV (huur) en Amazon Prime Video (huur)

Na het zien van de film The Greatest Show on Earth wordt de jonge Sammy Fabelman smoorverliefd op de cinema. Gewapend met een camera en de hulp van zijn moeder probeert Sammy thuis zijn eerste film te maken.

TÁR

Te streamen via: Amazon Prime Video (huur)

Lydia Tár, gespeeld door Cate Blanchett, is een wereldberoemde componist en dirigent die de eerste vrouwelijke chef-dirigent wordt van een groot Duits orkest. Maar niet iedereen is enthousiast over haar, en ze staat onder grote druk van haar omgeving. Prachtige film waarvoor Cate Blanchett ook bij het grote publiek meer credits verdient. Wellicht na de Oscars.

Top Gun: Maverick

Te streamen via: Pathé Thuis (huur)

Tom Cruise, een enorm budget en veel actie. In onze ogen niet een kandidaat voor Beste Film tijdens de Oscars, maar de Oscar-nominatie is nou eenmaal een feit. Wel lekker makkelijk vermaak hoor, maar je hebt Top Gun: Maverick vast al gezien in de bioscoop.

Triangle of Sadness

Te streamen via: Amazon Prime Video (huur)

De ultieme film voor fans van HBO Max-hitserie The White Lotus. In Triangle of Sadness verhuis je alleen van het resort naar een extreem luxe cruiseschip, met nog meer rijkdom en dedain. Lees hier meer over de terechte Oscar-genomineerde voor Beste Film.

Women Talking

Binnenkort streamen via: SkyShowtime

In deze door onder anderen Brad Pitt geproduceerde film proberen vrouwelijke leden van een religieuze kolonie zich te verzoenen met hun geloof na een reeks aanrandingen. Niet ons kopje thee, maar vast niet voor niets genomineerd voor een Oscar voor Beste Film.

Lees ook waarom The Batman-fans boos zijn op de Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.