Alrik de Jong
Alrik de Jong Nieuws 17 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Gaat generatie Z de millennials dan helpen aan een Oasis-reünie?

Oké, de gebroeders Noel en Liam Gallagher roepen vaker wat. Maar de bevestiging op een reünie van Oasis is nu wel heel direct. ‘Gaat gebeuren’, ontlokte een 19-jarige fan vanuit het niets.

Het is 2021, een jaar dat de knotsgekke lijn van 2020 voortzet. Capitool-bestorming. Avondklok. Elfstedentocht. Daar kan een reünie van Oasis ook nog wel bij.

Liam Gallagher over Oasis-reünie: ‘Gaat gebeuren’

Na een verslechterde relatie tussen de broers en frontmannen ging Oasis in 2009 uit elkaar. Sindsdien wordt er gespeculeerd over een terugkeer. Er waren wel eens wat geruchten over een reünie, maar tot een bevestiging van Noel of Liam Gallagher kwam het nooit. Tot afgelopen zondag.

Uitgerekend op Valentijnsdag zwichtte Liam Gallagher voor een 19-jarige fan, die nooit de kans heeft gehad Oasis live te zien. “Hey Liam, ik wil dat je me hoop geeft over een comeback van Oasis. Ik ben 19 jaar oud en wil een live concert van jullie zien. Ik haat het om niet eerder geboren te zijn”, schreef ze via Twitter naar haar britpopheld. “Gaat gebeuren”, reageerde Liam Gallagher.

Generatie Z staat

Oké, dat noteren we potlood met potloot vast als een halve bevestiging. Maar dan is er natuurlijk nog het project Noel Gallagher, die iets minder luidruchtige broer. De brommende mondkapjeshater heeft nog niet gereageerd op de belofte van zijn broer. Tijd voor Lana Strokera, de 19-jarige fan, om er even een tweede tweetje uit te gooien.

oasis, reünie, fan, noel, liam gallagher, foto
Liam en Noel Gallagher in 2009, tijdens een van de laatste Oasis-concerten (Afbeelding: ANP)

Oasis was het toonbeeld van de nieuwe stroom aan britpop die de jaren 90 kwam binnenvloeien. Samen met Suede, Pulp en Blur vormden ze de Grote Vier van het genre. Een hele generatie werd wild gemaakt met wereldhits als Live Forever, Don’t Look Back In Anger en het inmiddels doodgedraaide Wonderwall.

Het succes leek grenzeloos, maar sinds het ontstaan van de band lagen Noel en Liam Gallagher al met elkaar in de clinch. Lang wisten ze dat op het podium nog te verhullen, maar in 2009 barstte de bom. Fans wachten alweer twaalf jaar lang op een reünie. Gaat ‘generatie Z’ de ongeduldige ‘millennials’ daar dan eindelijk aan helpen?

The Notorious B.I.G.: Netflix verrast met docu over legendarische rapper

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.