Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 30 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Hier zijn de unisex Nike SB Dunk Low x Powerpuff Girls-sneakers

De populairste sneakers van dit moment hebben een tekenfilmcollab. Hier zijn de drie versies van de Nike SB Dunk Low x Powerpuff Girls.

The Powerpuff Girls is een Amerikaanse animatieserie, die draaide van 1998 tot en met 2005 en nog steeds wordt herhaald. Centraal staan Blossom, Bubbles en Buttercup; meisjes van 5 jaar oud met de krachten van Superman.

De bij vlagen hilarische serie werd vijfmaal genomineerd voor een Emmy Award: in 1999, 2000, 2001, 2004, en 2005. In 1999 werd de aflevering Bubblevicious & The Bare Facts eveneens voor een Emmy genomineerd. In 2000 en 2005 won de serie ook daadwerkelijk een Emmy. De tekenfilm stamt uit het gouden tijdperk van Cartoon Network, met series als Cow and Chicken, Johnny Bravo, I Am Weasel en Dexter’s Laboratory. Genoeg voor Nike om deze popcultuurhistorie te vereeuwigen op sneakers.

Nike SB Dunk Low x Powerpuff Girls

De nieuwe sneakers heten voluit Nike SB Dunk Low x Powerpuff Girls. Alle drie meisjes met superkrachten hebben hun eigen model. De groene editie is van Buttercup, de roze van Blossom en de blauwe van Bubbles.

De Nike SB Dunk Low-sneakers zijn uitgevoerd in cartoonstijl en beschikken over allerlei details uit The Powerpuff Girls. Zo kijken de grote ogen waar de meisjes om bekendstaan jouw achterligger aan vanaf de hiel. Zelfs de schoenendoos is een item om te bewaren.

Sneakers vanaf 14 december te koop

De Powerpuff Girls-editie van de zo populaire Nike SB Dunk Low gaat 14 december in de verkoop via Nike SNKRS. Vermoedelijk kosten ze 130 euro, maar de exacte prijs voor de Nederlandse markt is nog niet bekend.

De Nike SB Dunk Low x Powerpuff Girls is niet de enige coole cartoon-collab deze maand. Check ook de betaalbare horloges binnen de nieuwe collectie Swatch x The Simpsons. Liever sneakers als collab? Bekijk dan de samenwerking tussen new-metalband Korn en Adidas.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.