Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 18 feb 2024
Leestijd: 4 minuten

Top 5 sneakers van week 7: Nike Air Max Dn, New Balance en meer

Een overzicht van de sneakers die in week 7 van 2024 zijn uitgekomen en op Manners zijn uitgelicht. Van de lekkerste New Balance-schoen in 2024 tot nu toe tot een nieuwe telg binnen de Nike Air Max-familie.

Verder zagen we deze week onder meer de ultieme premium-schoen van Asics voorbij komen en een paar bloedrode Nike Dunk Low Retro’s.

Top 5 sneakers van week 7 in 2024

We hebben voor je op de plank:

Nike Air Max Dn

DN staat voor Dynamic Air, het nieuwe luchtkussen in deze nieuwe sneakers. Het systeem bestaat uit buizen met dubbele druk, dat volgens Nike een reactieve sensatie creëert bij elke stap.

De Nike Air Max Dn borduurt voort op alles wat het sportmerk heeft geleerd van de Air Max-reis. Zo zijn er nog veel meer marketingzinnen van het Amerikaanse sportmerk rond dit nieuwe model, maar laten we ons hiertoe beperken.

Er is in ieder geval een nieuwe telg binnen de Air Max-familie, die aanvankelijk in het zwart met een paars gekleurd luchtssysteem uitkomt. Later volgen ongetwijfeld meer kleuren. Binnenkort te koop voor 169,99 euro (we houden je op de hoogte). Wil je nu direct al shoppen: een vergelijkbaar model, de nieuwe Nike Air Max Pulse, is sinds vandaag in vijf nieuwe kleuren te koop voor 159,99 euro.

New Balance 1906 ‘Multi’

We hebben de stijlvolle New Balance 1906-sneakers gespot in nieuwe kleuren. Onze absolute favoriet is de ‘Multi’, met een zilveren neus, paars-blauwe details en een geel accent op de hielzool. Tot nu toe een van de meest begerenswaardige sneakers die we in 2024 voorbij zagen komen.

(Afbeelding: New Balance)

Je koopt deze sneakers vanaf 1 maart 2024 voor 169,95 euro. Je vindt ze elders op het internet ook met de code M1906RRB.

1906 ‘Utility’

We willen je niet met lege handen naar huis laten gaan. De 1906-sneakers zijn op de Nederlandse website van New Balance nu al te koop in de onderstaande nieuwe kleuren.

new balance 1906 utility in nieuwe kleuren sneakers
(Afbeelding: New Balance)
(Afbeelding: New Balance)

Bovenstaande modellen heten New Balance 1906 ‘Utility’. Je koopt ze voor 180 euro.

Salomon ACS + FT in goud en zilver

Deze nieuwe trail-sneakers zijn gebaseerd op de trailrunschoenen van weleer, maar dan met een gemoderniseerde technologie. De Salomon ACS + FT is een eerbetoon met een gouden randje. En een zilveren, maar net wat je voorkeur is.

Om precies ontwierp Christian Tresser eind jaren 90 een legendarische trailrunschoen waarop deze lijn is gebaseerd. Dat zijn technische en praktische schoenen zouden evolueren tot hippe sneakers, had hij waarschijnlijk nooit kunnen bevroeden. De Salomon ACS + FT is nu te koop voor 170 euro.

Nike Dunk Low Retro in het bloedrood met wit

Jarenlang waren dad shoes de trend in sneakerland. Nog steeds stijlvol, mits het allemaal niet te overdreven is. Feit is dat de tegenbeweging ook al een tijdje aan de weg timmert en de leiderspositie heeft overgenomen. Sneakers als de Nike Dunk Low Retro en Adidas Samba zijn gewilder dan ooit.

Nike dropt de Dunk Low Retro sneakers in het bloedrood met wit
(Afbeelding: Nike)
Nike dropt de Dunk Low Retro sneakers in het bloedrood met wit
(Afbeelding: Nike)

De nieuwste telg binnen de Dunk Low Retro-familie is deze bloedrode met witte schoen. Bijzonder smaakvol als je het ons vraagt. En redelijk betaalbaar. Je koopt deze nieuwe Nike-sneakers voor 119,99 euro. De officiële kleurbenaming is overigens Team Red/White/Team Red.

Asics GEL-Quantum Kinetic

We quoten Asics, want deze sneakers verdienen enige technische uitleg.

In de GEL-Quantum Kinetic wordt experimenteel design gecombineerd met functionele details, zodat je de schoen dagelijks kunt gebruiken. Het bovenwerk is samengesteld uit panelen van synthetisch leer en doorschijnend mesh voor extra comfort. De geavanceerde look is geïnspireerd door iconische hardloopfranchises, zoals de NIMBUS, KUSHON, KINETIC en KINSEI; allemaal GEL-series.

Bij de constructie van de tussenzool leunden we op de kennis van het ASICS Institute of Sport Science. De SCUTOID GEL-technologie in de zool heeft een compacte 3D-geometrie en een structuur buiten de as. Deze zoolindeling zorgt voor een betere schokdemping in dagelijkse situaties, bijvoorbeeld als je forenst naar je werk in de stad of als je langere tijd moet staan.”

Lang verhaal kort: Asics GEL-Quantum Kinetic is een nogal exclusieve schoen. Je betaalt dan ook 260 euro voor deze stijlvolle Japanse sneakers. Verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar onze favoriet is deze Mid Grey/Pure Silver.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.