Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 11 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Top 5 sneakers van week 6: Lidl, Adidas Samba OG en meer

Een compilatie van de nieuwe sneakers die in week 6 van 2024 zijn uitgekomen. Van de Nike Air Max ‘Cacao Wow’ en Adidas Samba tot onvervalste Lidl-stappers.

Verder zagen we deze week onder meer de populairste sneakers van 2023 voorbijkomen in nieuwe kleuren. Check ook de betaalbare tegenhanger van de Steve Jobs-sneakers van New Balance.

Top 5 sneakers van week 6 in 2024

We hebben voor je op de plank:

Adidas Samba OG in nieuwe kleuren

Volgens de Lyst-index was er afgelopen jaar geen schoen op aarde populairder dan de Adidas Samba OG. Oorspronkelijk bedoeld voor voetballers op ijzige ondergronden, later geëvolueerd tot zaalvoetbalschoen en tegenwoordig domineren ze het straatbeeld. Nu is er een reeks nieuwe kleuren.

adidas samba og nieuwe sneakers kleuren
(Afbeelding: Adidas)
adidas samba og nieuwe sneakers kleuren
(Afbeelding: Adidas)
adidas samba og nieuwe kleuren sneakers week 6 2024
(Afbeelding: Adidas)

Onze favoriet is de Collegiate Green / Cream White / Gold Metallic. Het klassieke groen en gebroken wit met goudkleurige accenten matcht perfect bij de rubberzool. Aan het pasmodel is verder niets veranderd. Andere nieuwe kleuren zijn onder meer wit met grijs, zwart met zilver op een gelige rubberzool, rood met wit en blauw met wit. Je koopt de nieuwe sneakers voor 120 euro.

Nike Air Max 1 ‘Cacao Wow’

De Cacao Wow is de zoveelste ode aan de eerste Nike Air Max uit 1987. Deze editie is voorzien van ruige chocoladebruine suède. Het groene textiel en de zwarte tussenzool maken het tot sneakers die alles behalve besmettelijk zijn.

nike air max 1 cacao wow nieuwe sneakers
(Afbeelding: Nike)
nike air max 1 cacao wow nieuwe sneakers
(Afbeelding: Nike)

De Cacao Wow is 10 februari om 09.00 uur in de verkoop gegaan. Je koopt de Nike Air Max 1-sneakers voor 159,99 euro, als je nog op tijd bent.

Blauwe en witte sneakers van Lidl

Natuurlijk zijn dit foeilelijke sneakers, maar de cultfactor maakt alles goed. Bovendien kosten ze maar 25,99 euro, dus mocht je als Lidl-clown carnaval willen vieren, dan kost dat je niet direct een arm en been.

Lidl stunt met sneakers en meer fanwear voor carnaval 2024
(Afbeelding: Lidl)

Er zijn blauwe en witte sneakers te koop, beide geheel in Lidl-stijl en met het logo van de budgetsupermarkt op de tong. Het bedrijf vertelt er nog bij dat het watergedragen PU voor een duurzame materiaalproductie heeft gezorgd. En door.

New Balance 2002R

De New Balance 2002R heeft wel de stijl van Steve Jobs-sneakers, maar niet de prijs van de 990 en 991. In plaats van 250 euro betaal je voor deze schoenen 150 euro, terwijl je weinig inboet op stijl.

Zoals je ziet, is de New Balance 2002R in verschillende kleuren verkrijgbaar, waarvan de grijze editie het meest in de beurt komt van de Steve Jobs-stijl. Het bovenwerk van deze sneakers is geïnspireerd op hardloopschoenen uit het begin van dit millennium. De ABZORB-tussenzool, ABZORB SBS hieldemping en N-ergy buitenzool zorgen voor een betere schokdemping, stabiliteit en ondersteuning.

Nike Cortez ‘Forrest Gump’ 2024

Nike heeft een remake van de iconische sneakers uit Forrest Gump (1994) onthuld. De Cortez is een model dat in 1972 voor het eerst uitkwam. De sneakers zijn ontworpen door Bill Bowerman, co-founder van het Amerikaanse sportmerk. Het was de eerste hardloopschoen van het bedrijf, die van grote invloed is geweest op de wereldwijde groei.

Nu al een run op nieuwe Forrest Gump-sneakers Nike Cortez 2024 eerste foto's
De eerste foto is onthuld, een datum is er nog niet (Afbeelding: Nike)

De klassieke kleurstelling is het model dat je ook in Forrest Gump (1994) ziet: witte sneakers met een rode swoosh en een blauw detail op de buitenzool. De Nike Cortez werd uitgebracht tijdens de Olympische Zomerspelen van 1972, en kreeg al snel interesse van het grote publiek. Een vergelijkbare schoen die eerder bekend stond als de Onitsuka Tiger Cortez werd in 1974 omgedoopt tot de Onitsuka Tiger Corsair, nadat Nike een rechtszaak won om de naam te blijven gebruiken.

Nike Cortez in andere kleuren zeer betaalbaar

De eerste foto van de Forrest Gump-sneakers die in 2024 uitkomen is gedeeld, een exacte releasedatum is er echter nog niet. We houden je op de hoogte via deze rubriek.

Onitsuka Tiger Corsair, nike cortez, forrest gump 2024 sneakers
Nike won ooit een rechtszaak van Onitsuka Tiger over een vergelijkbare schoen (Afbeelding: Wikimedia)

Wil je op de trend vooruitlopen, dan koop je vergelijkbare sneakers al voor een aantrekkelijke prijs. Zo is dit paar Nike Cortez afgeprijsd van 99,99 euro naar 69,97 euro. Run beste Manners-lezer, run! Check ook de nieuwe Air Max 1 ‘Cacao Wow’.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.