Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 9 feb 2024
Leestijd: 1 minuut

Nu al een run op nieuwe Forrest Gump-sneakers Nike Cortez 2024

Run, Forrest, run! Jawel de Nike Cortez, sneakers die Forrest Gump in de legendarische film van zijn levenslange vriendin Jenny Curran kreeg, komen in 2024 opnieuw uit.

Er is nu al een run op de sneakers. Daar heeft Forrest Gump zelf verder niets mee te maken, maar resellers des te meer. Eerder kwam er ook al eens een remake van het model uit, die nu voor belachelijk veel geld op StockX staat.

Nieuwe remake Forrest Gump-sneakers 2024

Nike Cortez is een model dat in 1972 voor het eerst uitkwam. De sneakers zijn ontworpen door Bill Bowerman, co-founder van het Amerikaanse sportmerk. Het was de eerste hardloopschoen van het bedrijf, die van grote invloed is geweest op de wereldwijde groei.

Nu al een run op nieuwe Forrest Gump-sneakers Nike Cortez 2024 eerste foto's
De eerste foto is onthuld, een datum is er nog niet (Afbeelding: Nike)

De klassieke kleurstelling is het model dat je ook in Forrest Gump (1994) ziet: witte sneakers met een rode swoosh en een blauw detail op de buitenzool. De Nike Cortez werd uitgebracht tijdens de Olympische Zomerspelen van 1972, en kreeg al snel interesse van het grote publiek. Een vergelijkbare schoen die eerder bekend stond als de Onitsuka Tiger Cortez werd in 1974 omgedoopt tot de Onitsuka Tiger Corsair, nadat Nike een rechtszaak won om de naam te blijven gebruiken.

Nike Cortez in andere kleuren zeer betaalbaar

De eerste foto van de Forrest Gump-sneakers die in 2024 uitkomen is gedeeld, een exacte releasedatum is er echter nog niet. We houden je op de hoogte via deze rubriek.

Onitsuka Tiger Corsair, nike cortez, forrest gump 2024 sneakers
Nike won ooit een rechtszaak van Onitsuka Tiger over een vergelijkbare schoen (Afbeelding: Wikimedia)

Wil je op de trend vooruitlopen, dan koop je vergelijkbare sneakers al voor een aantrekkelijke prijs. Zo is dit paar Nike Cortez afgeprijsd van 99,99 euro naar 69,97 euro. Run beste Manners-lezer, run! Check ook de nieuwe Air Max 1 ‘Cacao Wow’.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.