Alrik de Jong
Alrik de Jong Sneakers 14 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Top 5 sneakers van week 15: New Balance in Air Max-stijl en meer

Week 15 van 2024 was een aangename sneakerweek. Met onder meer onze favoriete witte sneakers van 2024 tot nu toe.

Verder ook de nieuwe Joe Freshgoods x New Balance 100 die aan de Air Max 97 doet denken, een samenwerking tussen Korn en Adidas, betaalbare premium sneakers van Nike en op de koop toe een paar Lidl-sandalen in de stijl van Birkenstock.

Top 5 sneakers van week 15 in 2024

Deze week hebben we voor je op de plank:

Nike P-6000 Premium

De P-6000 Premium van Nike is deels geïnspireerd op de klassieke Pegasus-sneakers. En dan gemixt met de Y2K-hardloopstijl uit het begin van deze eeuw. Dat heeft dus geresulteerd in deze uiterst stijlvolle schoen, die eind vorig jaar al in een andere kleur uitkwam.

Nike dropt betaalbare p-6000 premium sneakers in grijs met metallic zilver
(Afbeelding: Nike)

De nieuwe colorway heet ‘Light Iron Ore / Photon Dust / Flat Pewter/ Metallic Silver’, kort samen te vatten tot grijs met metallic zilver. De Nike P-6000 heeft de look van premium sneakers, maar zeker niet de prijs. Je koopt ze nu voor 119,99 euro. Nog steeds veel geld, maar bij deze look verwacht je een stuk meer.

Alternatief van de Birkenstock Arizona in Lidl-folder

De suède sandalen waarmee Lidl adverteert in de folder van week 15, voor zowel mannen als vrouwen, zijn nagenoeg een letterlijke kopie van de Birkenstock Arizona ter waarde van 130 euro. Uiteraard gemaakt van minder hoogwaardige materialen, maar een leek ziet het verschil niet.

lidl birkenstock spotgoedkope sandalen folder week 15 2024 mannen vrouwen
Sandalen zijn op allerlei manieren te stylen (Afbeelding: Birkenstock)

Hoe oubollig sandalen ook klinken, met de wijdere broeken van tegenwoordig zijn ze goed te stylen. En zoals je ziet, doen ze het ook goed onder de wat minder wijde jurkjes. Maar daarvoor hoef je dus niet per se bij Birkenstock te shoppen. Vanaf zaterdag 13 april liggen ze gewoon tussen de Freeway Cola en chocoladetoffees in de schappen bij Lidl.

Tegenover de 130 euro van Birkenstock Arizona staat de 8,99 euro van Lidl. Dat betekent 6,1 procent van de originele prijs van de sandalen, die overduidelijk ter inspiratie hebben gediend.

lidl birkenstock spotgoedkope sandalen folder week 15 2024
(Afbeelding: Lidl)

Zoals vermeld in de folder ligt dit spotgoedkope Birkenstock-alternatief vanaf zaterdag 13 april in de schappen bij Lidl. Je kunt graaiend op zoek naar je maat en favoriete kleur in de winkel, maar ze gaan ook online in de verkoop.

Joe Freshgoods x New Balance 1000

De nieuwe New Balance 1000-sneakers zijn in samenwerking gemaakt met ontwerper Joe Freshgoods. De sneakers komen oorspronkelijk uit 1999, twee jaar na de Nike Air Max 97, waar ze aan doen denken. Nu zijn ze terug in de fraai uitgevoerde kleuren Black Ice en Pink Mink.

Nieuwe New Balance 1000-sneakers zijn voor Nike Air Max 97-fans
Pink Mink (Afbeelding: New Balance / Joe Freshgoods)
Joe Freshgoods x New Balance 1000 nieuwe sneakers zwart black ice
Black Ice (Afbeelding: New Balance / Joe Freshgoods)

Op 19 april volgt een tweede drop via de kanalen van Joe Freshgoods en New Balance. Grote kans dat je achter het net vist, dit soort collabs zijn hardlopers. Daarna staan ze op resellers als StockX voor woekerprijzen. De nieuwprijs is 170 dollar.

Nike Air Force 1 ’07 LV8

De Nike Air Force 1 is in 1982 voor het eerst gelanceerd en sindsdien zijn er zo’n 2.000 verschillende modellen ontwikkeld in talloze kleur- en materiaalcombinaties. Onze favorieten binnen de AF1-familie zijn de volledig witte sneakers.

Nike Air Force 1 '07 LV8 nieuwe witte sneakers groen
(Afbeelding: Nike)
Nike Air Force 1 '07 LV8 nieuwe witte sneakers
(Afbeelding: Nike)

Deze nieuwe AF1 ’07 LV8 heeft groene belettering en de editie is vooral speciaal door de subtiele versieringen op de zijkant en achterkant. Het zalmroze naaigaren boven de zool maakt de unieke look compleet. Met deze witte sneakers heb je het gevoel alsof het een of andere luxe collab betreft, maar niets is minder waar. Je koopt deze nieuwe editie van de Nike Air Force voor het bescheiden bedrag van 129,99 euro.

Check ook de nieuwe schoenen van week 14 in 2024.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.