Alrik de Jong
Alrik de Jong Sneakers 7 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Top 5 sneakers van week 14: ode aan Cruijff, Nike Dunk en meer

Week 14 was weer een interessant minitijdperk wat betreft sneakers. Zo kwamen er superschoenen van Adidas uit en een nieuwe Nike Dunk Low die aan onze biologieleraar op de middelbare school doet denken.

Vergeten we nog bijna de nieuwe Asics GEL-NYC. Dat en meer in de top 5 sneakers van deze week. En omdat het week 14 is, hebben we ook een paar Cruyff-schoenen toegevoegd. Iedere mogelijkheid tot een ode aan Johan Cruijff koppen we gretig in.

Top 5 sneakers van week 13 in 2024

Een overzicht van wat er afgelopen week te beleven viel in de schoenenrubriek van Manners:

Asics GEL-NYC in nieuwe kleuren

‘Geïnspireerd door New York, gemaakt voor de hele wereld’, zo prijst Asics deze sneakers aan. De GEL-NYC is een combinatie van vroegere en moderne prestatiegerichte hardloopstijlen van het Japanse merk. Verkrijgbaar in de onderstaande twee nieuwe kleuren, waarvan de paarse editie (in onnodig gecompliceerde bewoordingen Cement Grey/Ash Rock genoemd) onze persoonlijke favoriet is.

De constructie van het bovenwerk verwijst naar de GEL-NIMBUS 3 uit begin jaren 2000 en combineert deze met verschillende versieringen van de MC-PLUS V. De technische specificaties van de GEL-CUMULUS 16 worden dan weer gecombineerd met retro-invloeden van het bovenwerk. Lang verhaal kort: de Asics GEL-NYC is een stijlvol en comfortabel paar sneakers met een originele look. Nu te koop voor 160 euro.

Nike Dunk Low ‘biologieleraar’

Nee, ‘biologieleraar’ is niet de officiële benaming van deze Dunk Low, helaas. De nieuwe editie van deze lage sneakers van Nike, een van de populairste modellen van de laatste jaren, heeft de officiële benaming Pacific Moss. Toch wel wat natuurlijke termen erin, dus.

Het is de combinatie van kleuren die de gemiddelde biologieleraar van weleer droeg terwijl hij de microscopen klaar zette of een sinaasappel uit zijn broodbak pakte. Het hele jaar door dezelfde groene trui, beige broek, grijze geitenwollen sokken en bruine schoenen. Dat alles zit, in onze fantasie althans, verpakt in deze stijlvolle Nike Dunk Low-sneakers. En nee, we zitten tijdens werkuren niet aan de LSD. Je koopt de schoenen nu voor 129,95 euro.

Adidas Matchbreak Superschoenen

Lage sneakers en skateschoenen, zoals de Nike Dunk Low en Adidas Samba, zijn niet aan te slepen sinds afgelopen jaar en die trend zet door in 2024. Het fijne aan dit type schoenen is dat ze stijlvol én betaalbaar zijn. Zo ook de Adidas Matchbreak Superschoenen. Dat is de officiële naam op de website.

Adidas dropt skate-sneakers voor €80 en het zijn superschoenen
(Afbeelding: Adidas)

De nieuwe skate-sneakers zijn in vier kleuren beschikbaar, waarbij de gele, groene en zwarte onze persoonlijke favorieten zijn. En met het mes op de keel zouden we de groene kiezen, maar dat kan morgen zo weer anders zijn. Je koopt de Matchbreak Superschoenen van Adidas voor 80 euro. Dat is nog eens een schappelijke prijs.

New Balance 9060 in nieuwe kleuren

De 9060 is een herinterpretatie van de vertrouwde elementen van klassieke 99X-modellen. Geïnspireerd door de futuristische en zichtbare technische elementen van het nieuwe millennium. De ultieme Y2K-sneakers dus, in een nieuw jasje.

new balance 9060
(Afbeelding: New Balance)
new balance 9060 paars
(Afbeelding: New Balance)

Deze week is er een reeks nieuwe kleuren van de New Balance uitgekomen, waaronder de bovenstaande twee edities. Stijlvolle sneakers voor een nog aardig behapbare prijs. Je koopt de nieuwe 9060 voor 160 euro. Meer kleuren vind je op de website van New Balance.

Cruyff Slice

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het best even zoeken is naar stijlvolle Cruyff-sneakers, althans naar onze smaak. Het nieuwe model Slice bestaat daarentegen ademt een heerlijke retro-stijl, en is in verschillende kleuren nog in heel wat maten beschikbaar.

cruyff slice sneakers
(Afbeelding: Cruyff)

En doe ons dan maar de groene, de kleur ondergrond waarop Johan Cruijff het beste tot zijn recht kwam. De ‘Johan-details’, zoals de fotoprints op de binnenzolen, maken het plaatje compleet. Het originele ‘Sportswear-label’ vond de ontwerper op een oude foto in één van zijn biografieën. Je koopt ze voor 139,95 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.