Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 10 mrt 2024
Leestijd: 4 minuten

Top 5 sneakers van week 10: Air Max 1 King’s Day, Samba en meer

Week 10 van 2024 stond weer bol van de nieuwe sneakers, waaronder een ode aan Willem-Alexander in de vorm van een oranje getinte Nike Air Max 1.

Verder zagen we onder meer een cool paar vintages tennisschoenen van New Balance uitkomen en een nieuwe editie van ‘s werelds populairste sneakers. Hebben we het natuurlijk over de Adidas Samba.

Top 5 sneakers van week 10 in 2024

Hier het overzicht van alle stappers die we afgelopen week hebben behandeld.

Nike Air Max Plus Drift

Deze prijzige sneakers bieden veel comfort, ook vergeleken met de reguliere naamgever van dit model. Je moet alleen niet schromen om een wandelende eyecatcher te zijn. Ambieer je dat, dan zit je met deze nieuwe kleurcombinaties goed.

De nieuwe Nike Air Max Plus Drift is nu beschikbaar in de colorways Light Smoke Grey/Light Armoury Blue/Sail/Black, Black/Field Purple/Laser Orange/Bright Crimson en Black/Anthracite/Vintage Green/Green Strike. Wie er bij het merk chef is van de Afdeling Kleuren Benoemen weten we niet. Feit is dat hij of zij zich niet geremd voelt om onnavolgbare metaforen te gebruiken. De sneakers koop je nu voor 199,99 euro.

Adidas Samba Decon

De Adidas Samba Decon heeft een iets soepelere pasvorm en lagere instap dan de OG. De platte sneakers passen perfect binnen de trend van lage (skate)schoenen en staan bij verschillende type jeans, van baggy tot wat strakker. Ook fris met blote voeten of enkelsokjes bij een korte broek.

De net uitgebrachte sneakers zijn uitgevoerd in een monochrome gebroken witte kleur leer met goudkleurige details. De gumzool heeft dezelfde kleur. Veel stijlvoller en serener ga je geen basics vinden. De Adidas Samba Decon is nu te koop voor 150 euro, ietsje duurder dan de OG.

Adidas Yeezy Slide Dark Onyx van Kanye West

Adidas en Kanye West zijn niet bepaald op goede voet uit elkaar gegaan. Aanleiding voor de breuk waren Wests antisemitische uitlatingen. In januari kondigde het modemerk echter aan dat de oude collectie van Kanye West, waaronder deze sneakers, toch in de uitverkoop doet.

De Adidas Yeezy Slide Dark Onyx maken daar ook onderdeel van uit. Onze smaak is het niet, maar er zijn veel mensen die in deze simplistische grijze badslippers van Kanye West wil paraderen. Die mensen kunnen zich inschrijven voor deze loting. Het is niet zo dat je een paar sneakers wint als je wordt ingeloot. Nee, dan mág je een paar kopen voor 70 euro. Als je je aanmeldt, trekt Adidas alvast zeven tientjes van je rekening. Win je niet, dan krijg je je geld terug.

New Balance T500

Na de stijlvolle herintroductie met Aimé Leon Dore in september 2023, brengt New Balance nu dus opnieuw de T500 uit. Oorspronkelijk gelanceerd in 1982 als tennisschoenen, nu behoren ze tot de lekkerste sneakers van 2024.

(Afbeelding: New Balance)
(Afbeelding: New Balance)

Zoals het tennisschoenen betaamt, hebben ook deze sneakers een visgraatzool en geperforeerde voorkant. De uitvoering is in het arctisch grijs met wit en heel lichtblauw. Later komen er vermoedelijk nog andere kleuren van de New Balance T500. Je koopt de sneakers vanaf 14 maart 2024 voor 130 euro.

Nike Air Max 1 ‘Koningsdag’ (King’s Day)

Nike is betrekkelijk scheutig als het gaat om Air Max 1-collabs. Als chauvinistische onderdanen van de koning van Nederland zijn we dan ook vervuld van trots. De feestdag waarop iedereen naar de klote gaat in Amsterdam heeft een eigen paar sneakers. Willem-Alexander heeft zijn eigen schoenen en het zijn geen klompen.

Nike Air Max 1 Koningsdag king's day willem alexander sneakers oranje
(Afbeelding: Nike)

De Nike Air Max King’s Day, zoals het model officieel heet, is uitgevoerd in de kleuren – hou je vast – cacao wow, bright mandarin, amber brown, monarch en earth. Kort gezegd: bruin met oranje. Je krijgt er zowel bruine als oranje veters bij, aan Willem-Alexander de keuze welke hij erin wikkelt voor Koningsdag.

Wanneer Nike de Air Max 1 ‘Koningsdag’ uitbrengt, is nog niet exact bekend. Feit is natuurlijk dat deze sneakers voor 27 april 2024 te koop zijn voor een vermoedelijke verkoopprijs van 159,99 euro. Geen geduld? Deze lichtblauw-witte editie, waarmee je Maxima dan maar moet eren, is nu afgeprijsd van 149,99 euro naar 89,99 euro.

Check ook de top 5 schoenen van week 9 in 2024.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.