Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 14 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Israëlische zangeres bespot Kanye West op bizar outfit MTV EMA’s

De Israëlische zangeres Noa Kirel was de grote blikvanger tijdens de MTV EMA’s 2022. Ze maakte een statement tegen Kanye West en antisemitisme in een behoorlijk opvallend outfit, waar fotografen als bijen op honing op af vlogen.

We volgen altijd met veel interesse de rode lopers van grote evenementen. Welke pakken en jurken dragen de aanwezige beroemdheden? Dit jaar ging het vooral om Taylor Swift, en achteraf dus om Noa Kirel.

Israëlische zangeres Noa Kirel bespot Kanye West

Voor het vijfde jaar op rij won Noa Kirel, de zangeres die in 2023 Israël vertegenwoordigt tijdens het Eurovisie Songfestival, een award voor de ‘Best Israeli Act’ tijdens de MTV EMA’s. Op zich geen verrassing dat ze er was, dus. Maar haar verschijning was dat wel.

Israëlische zangeres, Noa Kirel, kanye west, israel, mtv vma's, outfit
Noa Kirel tijdens de MTV EMA’s 2022 (Afbeelding: ANP)

Noa Kirel droeg een leren pak, met een broek vol foto’s van Kanye West. Ook was ze behangen met sieraden met Davidsterren, die ze tevens rond de hals van de gecancelde rapper had geplaatst. Daarnaast kwam het Chai-symbool veelvuldig terug in haar outfit. Saillant detail: Kanye West is onlangs door alles en iedereen gecanceld vanwege antisemitische uitspraken in interviews en tweets. En juist die Daviddster is een symbool voor het jodendom. En dan hebben we het ook nog eens over een Israëlische zangeres.

Statement tegen antisemistime

“Oh ye… Thank you”, schreef Noa Kirel op Instagram bij haar post tijdens de MTV VMA’s. Daaruit werd niet direct duidelijk wat ze met het Kanye West-outfit bedoelde. Maar in een interview met de Israëlische televisie werd al snel duidelijk dat het om een statement ging, waarmee ze de rapper te kakken zet.

Israëlische zangeres, Noa Kirel, kanye west, israel, mtv vma's, outfit, bizar
Fashion statement vol bling-bling (Afbeelding: ANP)

“Een fashion-item met een boodschap voor de hele wereld”, aldus de Israëlische zangeres Noa Kirel. “Een item dat aangeeft dat ik zowel joods als Israëlisch ben. We hebben veel antisemitisme ervaren, vooral in het licht van de uitspraken van Kanye West. Ik ben er trots op een Israëlische kunstenaar te zijn die Israël in de wereld vertegenwoordigt.”

Taylor Swift

Naast Noa Kirel draaide het dus vooral om Taylor Swift. Zij won veel prijzen en stal de show op de rode loper.

taylor swift, mtv ema's
Taylor Swift tijdens de MTV EMA’s 2022 (Afbeelding: ANP)

Check hier alle winnaars tijdens de MTV EMA’s 2022.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.