Alrik de Jong
Alrik de Jong Sneakers 4 jul 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: Nike Air Max Dn Blueprint

Hier is de Nike Air Max Dn Blueprint, de nieuwste telg binnen een nieuwe generatie sneakers. Op de zijkant van deze schoen vind je een ode aan oprichter Bill Bowerman, in zijn eigen handschrift.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een opvallend model uitlichten. Vandaag een paar voor de sneakerliefhebber die oud en nieuw graag met elkaar verenigt.

Nike Air Max Dn Blueprint

De Air Max Dn kwam voor het eerst uit tijdens Nike Air Max Day 2024. Het is een compleet nieuw model binnen de lijn, dat zich kenmerkt door het luchtkussen met vier grote bubbels, een subtiele ode aan het eerste model.

nike air max db blueprint nieuwe sneakers
(Afbeelding: Nike)
nike air max blueprint nieuwe sneakers bill bowerman
(Afbeelding: Nike)

Op de zijkant van de Air Max Dn Blueprint zie je verschillende teksten uit de schetsboeken van atletiekcoach Bill Bowerman, die in 1964 samen met Phil Knight het sportmerk oprichtte dat later Nike werd. Dn staat overigens voor Dynamic Air, het nieuwe luchtkussensysteem van dubbele drukbuizen, dat bij elke stap een veerkrachtig gevoel biedt. De sneakers mixen moderne technologie met een vleugje historie. Nu te koop voor 179,99 euro.

Sneakers van gisteren: Adidas Stan Smith Freizeit

Over historische sneakers gesproken: check ook de nieuwe Adidas Stan Smith Freizeit. De Stan Smiths die je kent, maar dan omgetoverd tot nette herenschoenen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.