Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 16 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe serie op Disney+ verslaat Star Wars en The Simpsons

Disney+ is een hit rijker. Ditmaal eens geen Star Wars of Marvel, maar animatie voor jong en oud. Zootopia+ (in het Nederlands Zootropolis+) is wereldwijd de best bekeken serie op de streamingdienst.

De nieuwe serie is een spin-off van de film Zootopia uit 2016. Deze Amerikaanse 3D-animatiefilm werd overspoeld met awards, waaronder een Oscar én Golden Globe voor beste animatiefilm.

Zootopia+ op Disney+

De film speelt zich af in Zootopia, een grote stad waar alle dieren -groot en klein, zowel roofdieren als vroegere prooien – in harmonie met elkaar wonen. Maar er zijn zoveel meer verhalen in die stad te vertellen dan alleen het plot van de film. En dat is precies wat Disney+ doet met deze nieuwe serie.

Zootopia+ neemt je mee terug naar de stad en zoomt in op de levens van personages uit de film. Onder hen de chique spitsmuis Fru Fru, de criminele wezel Duke, Stu en Bonnie, en Clawhauser. De serie bestaat uit zes afleveringen van 11 minuten, die allemaal hun eigen verhaal vertellen. Je bent er lekker snel doorheen.

Nieuwe serie verslaat Star Wars en The Simpsons

Meestal is een Star Wars of Marvel-show de best bekeken serie op Disney+, en anders staat The Simpsons bovenaan, want daar wordt standaard massaal naar gekeken. Nu is beestenbende Zootopia+ de wereldwijde nummer 1, aldus filmdatawebsite FlixPatrol. Nederland loopt nog een beetje achter op de trend; hier staat Zootropolis+ op nummer 10 in de lijst met best bekeken series. Daaronder staan Star Wars: Andor en The Simpsons.

nieuwe serie, zootopia, zootropolis+, star wars, the simpsons, disney+, best bekeken
(Afbeelding: Disney+)

Waar de film Zootopia op Rotten Tomatoes onder filmcritici 98% scoort en onder het publiek 92%, staat de publieksserie van de nieuwe serie Zootropolis+ op 85%. Nog altijd zeer positief, dus. Voor de score onder filmcritici zijn er nog te weinig recensies.

Zootopia+ is op 9 november 2022 in première gegaan en nu te zien op Disney+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.