Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 7 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe kerstfilm met Eddie Murphy nu al wereldwijde streamhit

De nieuwe kerstfilm Candy Cane Lane van Amazon Prime Video is nu al een wereldwijde streamhit. Zelfs in Algerije staat de film op nummer één. Geen verrassing, met good old Eddie Murphy in de hoofdrol natuurlijk.

Kerst begint vroeg dit jaar. Althans, op de streamingdiensten en derhalve ook in de huiskamers. Na deze kersthit op Netflix streamt men nu massaal Candy Cane Lane. Blijft er dan nog wel wat over voor kerst zelf, begin je jezelf dan af te vragen. Ja hoor, er zijn ontelbaar veel eerdere kersthits te streamen via de verschillende diensten.

Kerstfilm Candy Cane Lane op Amazon Prime Video

Voor deze nieuwe hit zappen we naar Amazon Prime Video. Deze kerstfilm met Eddie Murphy in de hoofdrol gaat over een man die een kerstdecoratiewedstrijd wil winnen, waarvoor hij een pact sluit met een elf. Maar of die elf en vooral zijn toverkrachten te vertrouwen zijn, is een tweede.

De cast van deze nieuwe kerstfilm van Amazon Prime Video is indrukwekkend. Naast Eddie Murphy, die de decorerende man speelt, zijn onder anderen Tracee Ellis Ross (dochter van Diana), Nick Offerman (The Last of Us), Jillian Bell (22 Jump Street) en Chris Redd (Joker) te zien in Candy Cane Lane.

Recensies en alternatieven tijdens kerst

Net als bij romantische komedies moet je de recensies van kerstfilms eigenlijk niet lezen. Dit soort films hoort nou eenmaal zoetsappig, makkelijk vermaak te zijn. Maar als je toch even Rotten Tomatoes checkt, zie je dat over de Amazon Prime Video-hit met Eddie Murphy niet bepaald naar huis wordt geschreven. Candy Cane Lane scoort 42% onder filmcritici en 45% onder het publiek.

Nieuwe kerstfilm Candy Cane Lane met Eddie Murphy nu al wereldwijde streamhit
(Afbeelding: Amazon Prime Video)

Feit is dat de film in eigenlijk alle landen bovenaan staat op het lijstje met meest gestreamde films, zelfs in Algerije, waar maar weinig mensen kerst vieren. Oordeel vooral zelf: de kerstfilm Candy Cane Lane is nu te streamen via Amazon Prime Video. Geen abonnement? Check dan de nieuwe kerstfilms op de andere streamingdiensten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.