Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 22 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

5 sterke films en series die in week 3 op Netflix verschenen

Weekend. Tijd voor onze top 5 Netflix-films en series die afgelopen week zijn uitgebracht, waaronder het langverwachte nieuwe seizoen van Ozark. Tenminste, de eerste helft dan (zeven afleveringen), want seizoen 4 is in twee delen geknipt.

We leven alweer in de derde week van het nieuwe jaar; een week waarin de gevreesde Blue Monday al weer achter ons ligt. Het mooie Netflix-aanbod bood genoeg afleiding om niet te lang bij de meest sombere dag van het jaar stil te staan. Het aanbod werd verder uitgebreid met een aantal niet te missen toppers.

Nieuwe films en series op Netflix in week 3

Een mooie lijst met ijzersterke titels, waaronder de bejubelde oorlogsfilm Munich – The Edge of War. En check vooral ook de documentaire The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman.

1. Ozark: Seizoen 4 (Original serie)

De eerste zeven afleveringen van het langverwachte laatste seizoen van Ozark zijn beschikbaar. Marty Byrde (Jason Bateman) is terug en dat belooft weer vuurwerk. De financieel adviseur heeft zijn gezin door de seizoenen heen telkens in leven weten te houden in een wereld vol intimidatie, liquidaties en rivaliserende drugskartels. Nu krijgen ze de kans om deze ellende voorgoed achter zich te laten. Dat zal niet zonder slag of stoot gaan.

2. Munich – The Edge of War (Original film)

Een spannende Netflix Original-oorlogsfilm die losjes vertelt over een belangrijk stukje geschiedenis, waarin Neville Chamberlain (premier Verenigd Koninkrijk 1937 – 1940) dacht een deal te sluiten met Adolf Hitler. In Munich – The Edge of War volgen we een Britse diplomaat die in de aanloop van de Tweede Wereldoorlog afreist naar München, net als een oud-klasgenoot van hem die in het geheim voor de Duitse regering werkt.

3. The Royal Treatment (Original film)

Izzy is een kapster uit New York die de kans aangrijpt om te werken op de bruiloft van een charmante prins. Wanneer de vonk overslaat moet ze kiezen tussen plicht en liefde. Misschien op het oog de minste titel in dit lijstje met met niet nieuwe films en series op Netflix. Maar dit voelt wel als een lekkere guilty pleasure.

4. The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman (Original docu-serie)

Deze aangrijpende docu-serie vertelt het waargebeurde verhaal van een wrede oplichter die zich voordoet als Britse spion. De conman gaat nietsontziend te werk en laat families berooid achter.

5. Midnight Asia: Eat. Dance. Dream (Original docu-serie)

Foodies en reizigers worden maximaal bediend met deze prachtige Netflix Original-docu. Midnight Asia: Eat. Dance. Dream toont je het Aziatische nachtleven in volle glorie. Snuif de Aziatische cultuur en geniet van het eten, drinken, de muziek en de kleurrijke nachtbrakers die voorbij komen.

Lijstje afgewerkt? Check dan de films en series die vorige week op Netflix verschenen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.