Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 30 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze 7 steengoede Netflix-documentaires verschijnen in juli

Nieuwe maand, nieuwe films en series op Netflix. Maar vergeet vooral ook de documentaires niet. Een overzicht van de nieuwe docu’s en docu-series die in juli 2021 verschijnen.

Meer geïnteresseerd in de nieuwe films en series? Check dan dit artikel.

Nieuwe Netflix-documentaires in juli 2021

Iedere maand verschijnen er nieuwe documentaires op Netflix, maar in juli 2021 is het wel heel overdadig. En dat is alleen maar lekker. Deze docu’s kun je in de komende maand verwachten, inclusief de heerlijke docu-serie The Movies That Made Us (seizoen 2)

1. Explained (seizoen 3)

Het recept van Explained, een docu-serie van Vox en Netflix, is inmiddels bekend. Ook seizoen 3 bestaat weer uit verschillende mini-documentaires over volstrekt willekeurige onderwerpen. In 20 minuten tijd wordt je wijzer in een bepaalde niche, dankzij experts en interessante graphics. In het nieuwe seizoen gaan de afleveringen over onder meer monarchieën, excuses, schaken en plastische chirurgie.

explained seizoen 3, nieuwe documentaires, netflix, juli 2021
(Afbeelding: Vox/Netflix)

Seizoen 3 van Explained is vanaf 16 juli te zien op Netflix.

2. The Movies That Made Us (seizoen 2)

The Movies That Made Us, een heerlijk nostalgische docu-serie van de makers van The Toys That Made Us, komt met een tweede seizoen. Iedere aflevering gaat weer over een specifieke iconische film uit de jaren 80 of 90. In seizoen 1 leerde je over de totstandkoming en succesfactor van Dirty Dancing (1987), Home Alone (1990), Ghostbusters (1994) en Die Hard (1988).

In seizoen 2 gaan de losstaande afleveringen over Jurassic Park (1993), Back to the Future (1985), Pretty Woman (1990) en Forrest Gump (1994). Heerlijk!

Seizoen 2 van The Movies That Made Us is vanaf 23 juli te zien op Netflix.

3. Cat People (seizoen 1)

Kattenmensen zijn er in alle vormen en maten, maar ze delen een liefde voor hun charmante en unieke vierpoters. In deze docu-serie worden hun vertalen verteld. De trailer is hilarisch. Lekkere kost voor stoners en kattenliefhebbers.

Cat People is vanaf 7 juli te zien op Netflix.

4. Heist (seizoen 1)

Dan een docu-serie voor de liefhebbers van true crime-documentaires. Er worden drie verschillende verhalen verteld, over mensen die bijna zijn weggekomen met buitengewone overvallen. Een 21-jarige vrouw steelt miljoenen aan casinogeld in Las Vegas. Een aspirant-vader steelt een fortuin van de luchthaven van Miami. Een vader uit Kentucky wordt beschuldigd van een van de grootste bourbon-inbraken in de geschiedenis.

Heist is vanaf 14 juli te zien op Netflix.

5. Private Network: Who Killed Manuel Buendía?

Direct nog maar eentje voor de liefhebbers van true crime-documentaires. In deze docu wordt het werk van de beroemde Mexicaanse journalist Manuel Buendía onder de loep genomen, om de moord op hem en zijn banden met de politiek en drugshandel te ontrafelen.

Private Network: Who Killed Manuel Buendía? is vanaf 14 juli te zien op Netflix.

6. Audible

Een dove highschool-footballspeler is geschokt door de zelfmoord van een vriend en moet zien om te gaan met familie, relaties en zijn laatste homecoming-wedstrijd. In de Verenigde Staten staat deze film in het rijtje meest veelbelovende documentaires van 2021, maar hier hebben we natuurlijk wat minder met de sport american football. Neemt niet weg dat het een aangrijpend verhaal is.

Audible is vanaf 1 juli te zien op Netflix.

7. Myth & Mogul: John DeLorean

Iedereen kent de DeLorean DMC-12 uit Back to the Future. Deze driedelige documentaire gaat over de opkomst en ondergang van auto-icoon John Delorean. Veel exclusieve interviews en nooit eerder vertoonde beelden vertellen het verhaal van een grandioze visie, hebzucht en overmoed.

Myth and Mogul john delorean, nieuwe documentaires, netflix, juli 2021
(Afbeelding: Netflix)

Myth & Mogul: John DeLorean is vanaf 30 juli te zien op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.