Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Nicolas Cage verovert Nederlandse bioscoop met monsterthriller

Nicolas Cage is alweer terug met een volgende cultfilm: een apocalyptische thriller waarin de filmheld het opneemt tegen ondergrondse monsters. Maak kennis met Arcadian.

Na het spelen van Dracula, een seriemoordenaar en een gestoorde carjacker zit Nicolas Cage allesbehalve stil. Alleen al in 2023 was hij in zes films te zien. Netflix scoorde afgelopen week met Sympathy for the Devil, een schlocky B-film waarin een door Cage gespeelde crimineel een autobestuurder gijzelt. Verstand op nul en genieten maar.

Arcadian: Nicolas Cage in apocalyptische thriller

Volgende maand demonstreert Cage opnieuw zijn liefde voor obscure rollen met Arcadian, een monsterthriller over een, houd je vast, vader die samen met zijn tweelingzonen de apocalyps probeert te overleven in een afgelegen boerderij. De tweeling wordt gespeeld door Jaeden Martell en Maxwell Jenkins, die je wellicht kent van respectievelijk Knives out en Lost in Space.

De eerste volledige trailer voor de film laat een samenleving zien die aan het randje van de afgrond staat. Dodelijke conflicten en vergaande vervuiling zorgen ervoor dat het duidelijk twee voor twaalf is, waardoor de door Cage gespeelde vader besluit om zijn gezin te verplaatsen naar een niemandsland.

Ver weg en veilig. Althans, dat denkt hij. Het trio komt er al snel achter dat “de dodelijkste vijand ‘s nachts tot leven komt.” Lees: Cage gaat op bloederige wijze de strijd aan met ondergrondse monsters.

Een veelbelovend recept

Na het checken van de trailer weet je exact wat je van Arcadian kunt verwachten, en dat is goed nieuws. De film doet namelijk denken aan Mandy, de geprezen horrorhit uit 2018 waar Nicolas Cage zijn horror-chops mee heeft bewezen. Voeg daar de drama-elementen aan toe die doen denken aan het opvallende Pig uit 2021 en je hebt een recept waar Nicolas Cage als het goed is mee moet kunnen excelleren.

En ach, Cage’s rollen zijn vaak zo fascinerend dat ze ook een film de moeite waard maken als het totaalpakket stiekem niet zo best is. De cult-power van Cage, zullen we maar zeggen.

Vanaf 12 april kun je zelf een oordeel gaan vellen, want dan komt Arcadian ook uit in de Nederlandse bioscopen. Interesse? Zorg dan dat je er snel bij bent, want de apocalyptische thriller krijgt een zeer beperkte release. Of ga voor die tijd naar Dream Scenario, een Oscar-waardige film van A24 waarin Cage ook een grote rol speelt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.