Stijn Kuster
Stijn Kuster Geld & Carrière 24 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Goedkoop NFT’s kopen zonder crypto-wallet? bij deze automaat kan het

Hoewel NFT’s steeds bekender worden, is het voor velen nog iets ontastbaars. Om het kopen en verkopen van de – in dit geval – digitale kunst voor iedereen toegankelijk te maken, zet het bedrijf Neon een NFT-automaat neer.

De machine staat in New York, vlakbij Wall Street. Bij de automaat hoef je niet te betalen met een cryptocurrency en crypto-wallet, het apparaat accepteert ook creditcards en Amerikaanse betaalpassen.

Geen idee wat NFT’s zijn of even je geheugen opfrissen? Klik hier voor de uitleg van NFT’s.

40 keer meer mensen die NFT’s kunnen kopen

Hiermee wordt de doelgroep die NFT’s kan kopen een stuk groter. Slechts 2 procent van de Amerikanen heeft een crypto wallet, 80 procent heeft een creditcard of betaalpas.

Wanneer je jouw NFT hebt uitgekozen op de automaat, voer je je e-mailadres in en betaal je met een betaalpas. Vervolgens komt er een doosje uit de automaat met daarin een QR-code. Deze code is te verzilveren op het platform van Neon. “Het is eenvoudiger om een NFT te kopen dan fysieke kunst”, laat het bedrijf weten.

Neon is een coin op de Solana-blockchain

Hoewel er voor de koper geen crypto aan te pas komt, is het natuurlijk geen NFT als het eigenaarschap van het kunstwerkje niet opgeslagen is op een blockchain. Medeoprichter Jordan Birnholz vertelt aan ZDNet: “Op dit moment kunnen ze alleen op Neon worden gekocht, maar je kunt ze overzetten naar elke Solana-portemonnee, inclusief Phantom. De NFT’s kunnen overal worden doorverkocht.”

De eerste NFT-miljardairs zijn een feit: zo wisten ze hun fortuin te vergaren

De oprichters hebben voor de Solana-blockchain gekozen omdat deze gebruik maakt van proof-of-stake, een van de meest energie-efficiënte vormen van blockchaintechnologie. Daarbij kan Solana in theorie 65.000 transacties per seconde aan en zijn de transactiekosten erg laag.

Haal voor 5,99 dollar een NFT uit de automaat

Op dit moment worden er twee soorten NFT’s verkocht in de machine. De kunstwerkjes genaamd ‘Colors’ kosten 5,99 dollar en de ‘Party Pigeons’ kan je voor 420,69 dollar krijgen. De automaat is 24 uur per dag geopend, je kunt dus op elk tijdstip langs om een NFT te kopen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.