Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Netflix dropt heldenserie van bekende rapper zonder Marvel of DC

Netflix probeert het nog een keertje en gooit het over een andere boeg met een gloednieuwe superheldenserie: Supacell. Van een geduchte Marvel-concurrent kunnen we echter nog niet spreken.

Blade, Tobey Maguire als Spider-Man en de eerste paar X-Men-films trapten het superheldentijdperk af op het witte doek. De afgelopen twintig jaar werden we bedolven onder de films en series. Van bloederige en hyperserieuze verhalen tot puur popcorn-vermaak voor jong en oud. Wapperende capes, eindeloos herkauwde origin stories en de hijgerige jacht van studio’s op nieuwe megafranchises. Cinematic connected universes waarvoor je als fan bioscooptickets blijft kopen.

Zijn we superhelden-moe?

En met succes, tot Avengers: Endgame om de hoek kwam kijken. Het epische tweeluik van de Russo-broers was een waardige climax van meer dan tien jaar aan Marvel-films. De grootste film aller tijden, als finale van een ongekend Hollywood-experiment: het Marvel Cinematic Universe. Met elkaar verbonden films die duizelingwekkende omzetcijfers wisten te boeken.

Helaas was Endgame achteraf gezien ook op een negatievere manier een finale. Sindsdien lijkt de al zo vaak voorspelde superhero fatigue definitief te zijn ingezet. Marvel moet al jaren flop na flop incasseren, Warner Bros. reboot voor de zoveelste keer de DC-films en ook andere studio’s lijken niet zo happig meer om nieuwe superheldenfranchises op poten te zetten. Marvel als de ultieme geldmachine die je kunt kopiëren is verdwenen, met grote gevolgen voor het gehele genre.

Netflix dropt Supacell

Daardoor vliegen de superheldenfilms en series je opeens niet meer om de oren. Toch hoeven liefhebbers zich niet helemaal te vervelen. Terwijl we de derde Deadpool-film afwachten, waar enorm veel van afhangt voor Marvel Studios, heeft Netflix namelijk een gepaste zoethouder voor je klaar staan.

Maak kennis met Supacell, een gloednieuwe superheldenserie die eens niet uit de stal van DC of Marvel komt. De Netflix Original komt uit de koker van de Britse rapper en creatieve alleskunner Andrew Onwubolu, ook wel bekend als Rapman. Bijna een superheldennaam an sich.

De serie gaat over een groep van vijf doodnormale mensen die onverwacht superkrachten ontwikkelen. Ze hebben weinig gemeen, behalve één ding: het zijn allemaal zwarte Zuid-Londenaren. Het is aan één man, Michael Lasaki, om ze allemaal samen te brengen om de vrouw van wie hij houdt te redden.

Juich niet te vroeg

Klinkt tof, maar juich vooral niet te vroeg. De cast én crew van Supacell bestaat vooral uit minder bekende namen, die hoofdzakelijk in kleinere Britse producties hebben gespeeld. Ook heeft Netflix amper promotie voor de superheldenserie gedaan, waardoor we het moeten doen met de amper 2 minuten uit de bovenstaande trailer. Een trailer waarin we amper superkrachten of actie te zien krijgen.

Netflix Superhelden serie Supacell
(Afbeelding: Netflix)

Gelukkig kunnen we al binnenkort gaan ontdekken of Supacell een unieke take op het overvolle genre af gaat leveren. Vanaf 27 juni is de Britse superheldenserie in zijn geheel op Netflix te streamen. Check in de tussentijd voor een andere verfrissende dosis superheldenactie ook deze show op Disney+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.