Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 30 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Narcos 2.0: Netflix onthult keiharde gangsterserie met Squid Game-ster

Maak kennis met Narco-Saints, een ambitieuze misdaadserie van Netflix met grote namen, waaronder een Squid Game-ster.

Hollywood heeft na decennia aan ijzersterke films eindelijk Zuid-Korea ontdekt. Toen het uitstekende Parasite de Oscar voor Best Picture won was het hek van de dam.

Hollywood x Zuid-Korea

De ene na de andere Zuid-Koreaanse regisseur is nu aan de slag in Amerika. Zo werkt Parasite-regisseur Bong Joon-ho nu aan een project voor HBO, en is Sylvester Stallone (ja, echt) bezig met een remake van één van de beste Zuid-Koreaanse gangsterfilms van de afgelopen jaren: The Gangster, the Cop, the Devil.

Al zouden wij dan adviseren om gewoon het origineel te checken. Als je in de tussentijd wel trek hebt in meer keiharde misdaadfilms vanuit die hoek, dan heeft Netflix een mooi project om naar uit te kijken.

6 keiharde Zuid-Koreaanse topfilms die je na Squid Game wilt zien

Maak kennis met Narco-Saints, een ambitieuze misdaadserie van Netflix met grote namen, waaronder een Squid Game-ster.
🍿 (Afbeelding: Netflix)

Netflix dropt Narco-Saints

Noteer 9 september maar alvast in je agenda, want dan komt Narco-Saints naar de streamingdienst. De Zuid-Koreaanse Narcos. Regisseur Yoon Jong-bin, bekend van de spionagefilm The Spy Gone North, heeft een sterrenteam verzameld voor deze misdaadserie.

De namen zeggen je waarschijnlijk weinig, maar Ha Jung-woo (Ashfall, Entourage), Choi Chang-ho (Squid Game) en Yoo Yeon-seok (Hospital Playlist) behoren tot de acteertop van Zuid-Korea.

Ha Jung-woo speelt Kang In-su, een bescheiden ondernemer die voor zijn bedrijf in Suriname is. Alles escaleert echter wanneer hij geframed wordt door een Koreaanse drugsbaas die daar een lucratieve handel runt, met zijn lokale functie als pastoor als dekmantel.

Geheime missie

In-su belandt in de gevangenis. Dan begint het echter pas, want daar krijgt hij een uiterst geheime missie van Squid Game-ster Choi Chang-ho, die een agent van de Koreaanse geheime dienst speelt.

Zijn doel? De ‘heilige’ drugsbaas en zijn imperium neerhalen. Dat levert een bloedstollende achtbaanrit van een serie op, zo beloven de makers en Netflix. Een zojuist verschenen trailer bevestigt dat, met achtervolgingen en een hoop actie.

Attorney Woo achterna

Netflix jaagt duidelijk op zijn volgende Squid Game. Narco-Saints heeft alle ingrediënten om op zijn minst flink te gaan scoren. Afgelopen week wist de Koreaanse dramaserie Extraordinary Attorney Woo ook vanuit het niks de meest bekeken titel op de streamingdienst te worden, dus er is alle ruimte voor een Narcos-achtige thriller met grote namen om flink te gaan scoren.

Op naar 9 september dus. Vanaf dan kun je het volledige eerste seizoen van Narco-Saints op Netflix streamen.

Maak kennis met Narco-Saints, een ambitieuze misdaadserie van Netflix met grote namen, waaronder een Squid Game-ster.
🍿 Squid Game’s Choi Chang-ho (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.