Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 2 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Dahmer voorbij: Netflix onthult moordzaak Monster seizoen 2

Het is eindelijk bekend waar het tweede seizoen van Monster over zal gaan. Volgend jaar duikt Netflix na Jeffrey Dahmer in het verhaal van de Menendez-broers.

Netflix scoorde vorig jaar een monsterhit met Monster: The Jeffrey Dahmer Story, een serie over de gelijknamige seriemoordenaar. Sterker nog, het is nog steeds één van de best bekeken Engelstalige premières op de streamingdienst, ooit. Dat smaakt naar meer, ook voor Netflix.

Monster: Jeffrey Dahmer voorbij

Het bedrijf bracht als zoethouder al vrij snel na Monster een docuserie over Jeffrey Dahmer uit, Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes. Daar bleef het echter niet bij. Al een maand na het debuut van Monster kondigde Netflix aan dat er nog twee seizoenen van de hitserie aan zouden komen. De gevierde producent Ryan Murphy kon verder gaan bouwen aan de zoveelste topserie op zijn ellenlange CV.

Fans hielden zich sinds die aankondiging vooral bezig met de vraag waar het tweede seizoen van Monster over zal gaan. Bij een nieuw seizoen van Stranger Things weet je ongeveer wat je kunt verwachten. Maar Monster is een¬†anthology-serie, waarbij elke keer de focus op een andere moordenaar ligt. Of, zoals Netflix het zelf samenvat: ‚ÄúVerhalen van monsterlijke figuren die een impact hebben gehad op de samenleving.‚ÄĚ

Netflix focust op Menendez-broers

Voor fans van Monster is er nu goed en slecht nieuws. Laten we met het slechte nieuws beginnen: het tweede seizoen van de Netflix Original zal pas in 2024 naar de streamingdienst komen. Het goede nieuws is dat er ook bekend is gemaakt waarover het nieuwe seizoen zal gaan. We volgen in 2024 niet één, maar twee monsters: Lyle and Erik Menendez.

Twee broers die veroordeeld zijn voor het vermoorden van hun ouders, in 1989. Netflix zet meteen een eery true crime-sfeertje neer met de eerste effectieve teaser voor het tweede seizoen van de serie: we krijgen het telefoontje naar 911 van Lyle Menendez te horen. De resulterende rechtszaken werden uitgebreid in de jaren negentig in de media gevolgd. Tegenover de rechter verklaarden de broers dat zij de moorden pleegden uit angst dat hun vader hen zou vermoorden nadat zij hadden gedreigd hem te ontmaskeren voor jarenlang seksueel, emotioneel en fysiek misbruik, terwijl de aanklager betoogde dat zij het deden om het miljoenenvermogen van hun vader te erven.

Enorme potentie

Genoeg materiaal en intrige dus voor een nieuwe dramatization. Netflix is niet de eerste partij die het verhaal van de twee broers adapteert. Er zijn zowel meerdere documentaires als series over de Menendez-broers gemaakt, met het eerste seizoen van Law & Order: True Crime als bekendste. Voor de streamingdienst is de potentie in ieder geval enorm: vooral in Amerika was de moordzaak een enorm fenomeen, dus na dertig jaar de boel weer opnieuw opdienen in een slick jasje zal ongetwijfeld voor duizelingwekkende kijkcijfers leiden.

We gaan er in 2024 achter komen. Het nieuwe seizoen van de hitserie gaat Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story heten. Meervoud dus, want we hebben het immers over twee moordenaars. Kun je niet wachten? Dan hebben we hier een lijstje met de beste true crime-docuseries van Netflix voor je klaarstaan. Opvallend genoeg komt concurrent Peackock binnenkort met een nieuwe docuserie over de zaak:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.