Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Netflix brengt klassieker uit je jeugd terug met moderne twist

Het nieuwste wapenfeit van Netflix is niet een peperdure serie of film, maar een moderne versie van Mijnenveger die eindelijk eens niet je portemonnee probeert te jatten.

Netflix concurreert al lang niet meer alleen met grote Hollywood-studio’s en andere streamingdiensten. Elke minuut dat jij iets anders aan het doen bent dan het streamen van een film of serie, zit je niet op Netflix.

Netflix focust op videogames

Met name videogames zijn daarmee een beduchte concurrent voor het streamingplatform, zo maakte de CEO van het bedrijf al ruim voor de pandemie duidelijk. “Niet Disney+, maar Fortnite is onze grootste concurrent,” was de duidelijke boodschap. Wanneer je ‘s avonds na een lange werkdag op de bank ploft, is dat immers de keuze die veel consumenten maken: zet je de Playstation aan, of ga je een serie streamen?

Met die context in het achterhoofd en de eeuwige zoektocht naar een onderscheidend aanbod is Netflix zich al enkele jaren op gaming aan het focussen. Nog steeds hebben veel abonnees geen flauw idee, maar je kunt met je Netflix-abonnement vele topgames spelen. Gratis. Althans, je hoeft geen extra geld bovenop je maandelijkse abonnementsgelden neer te tellen. En dan hebben we het niet over rotte mobile games.

Ook topgames zoals de Grand Theft Auto-reeks en prijswinnende indiegames kun je gewoon gratis binnen hengelen via de streamingdienst. En zelfs als het om mobiele games gaat, dan krijg je alsnog een versie zonder irritante in-game-advertenties of in-app aankopen. Ideaal! In dit artikel tipten we al een aantal topgames voor je.

De terugkeer van Mijnenveger

Geen trek in rondscheuren in GTA? Dan heeft Netflix vanaf nu een andere klassieker voor je klaar staan: Minesweeper, in Nederland uiteraard bekend als Mijnenveger. Je weet wel, het spelletje met de bommen dat je vroeger als kind nooit snapte op de Windows-computer van je ouders, waarna je snel opgaf. Dat spel is nu terug in een gloednieuw, modern jasje, dankzij Netflix.

De streamingdienst heeft de klassieker voorzien van moderne graphics en allerlei landen als locaties waar je de logicapuzzels voltooit, maar in de kern blijft Minesweeper de Mijnenveger die je al jaren kent: systematisch mijnen ontwijken en de puzzels uitspelen. Voeg daar een ‘Journey Mode’ en dagelijkse uitdagingen aan toe en Netflix hoopt uiteraard dat je nu wél door blijft spelen.

De App Store en Play Store zijn de afgelopen jaren al overladen met Mijnenveger-kopieën, maar toch is de Minesweeper van Netflix in één klap interessant. Het spel komt namelijk niet gepaard met advertenties of vervelende trucjes om ervoor te zorgen dat je de portemonnee trekt: je hebt immers al betaald met je Netflix-abonnement.

Je kunt nu zelf een poging wagen: de Netflix-versie van Minesweeper is nu beschikbaar in de App Store van Android en iOS. Kijk je toch liever een goede serie? Check dan ook de ijzersterke nieuwe oorlogsserie die je gewoon gratis op NPO Start kunt streamen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.