Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 7 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix-filmsets beroofd door dieven met gevoel voor ironie

Mysterieuze criminelen beroven de laatste tijd filmsets van Netflix. En ere wie ere toekomt: de dieven hebben gevoel voor ironie. Niet alleen de set van The Crown, maar ook die van Lupin is bestolen.

Volgens Variety is Netflix in korte tijd twee keer beroofd. In totaal is er voor bijna een half miljoen euro aan props gestolen. Je gaat je bijna al afvragen wie de volgende wordt.

Netflix-filmsets doelwit van criminelen

De eerste filmset die werd beroofd, is die van The Crown, een van de duurste producties van Netflix. Ja, in een serie over de Britse koninklijke familie heb je props nodig, en die zijn aardig wat waard.

Tijdens een roof op de filmset van The Crown maakten de dieven voor omgerekend 185.000 euro aan attributen en rekwisieten buit. Maar bij Lupin maakte een groep criminelen het pas echt tot een filmisch geheel.

Ironie: filmset Lupin beroofd

Tijdens opnames van seizoen 3 van Netflix Original Lupin (een heerlijke serie over een meesterdief) gooiden naar schatting twintig mensen vuurwerk op de locatie van opname. Daarna bestormden ze de set en gingen ze er met voor omgerekend 304.000 euro aan attributen en rekwisieten vandoor.

lupin, dieven, netflix filmsets, beroofd
Lupin (Afbeelding: Netflix)

De opnames van Lupin seizoen 3 vinden plaats in het Franse Nanterre, terwijl The Crown vooral wordt opgenomen in Groot-Brittannië. Of beide Netflix-filmsets door dezelfde groep dieven is beroofd, is niet bekend. Wel vonden de incidenten vlak na elkaar plaats. De streamingdienst is onder meer beroofd van een replica van een Fabergé-ei, gouden en zilveren kandelaars, een staande klok en kristalglaswerk. Op dit moment wordt gezocht naar de daders.

Extra veiligheidsmaatregelen

Volgens Netflix hebben de roven geen invloed gehad op de opnameschema’s van de series, maar zijn er wel extra veiligheidsredenen genomen. Blijkbaar laat de beveiliging op veel filmsets te wensen over, terwijl er voor tonnen aan materiaal ligt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.