Pim Jansen
Pim Jansen Boeken 31 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

De naakte waarheid achter zelfhulpboek ‘Je bent het waard’

De Nederlandse schrijfster Merel van der Wouden (37) is uit de kleren gegaan voor Playboy in de 80ā€™s stijl van Cindy Crawford. En nu maar hopen dat dit de verkoop van haar boek stimuleert.

Merel van der Wouden is natuurlijk niet de eerste Nederlandse schrijfster die naakt in Playboy is te bewonderen. Heleen van Royen viel die eer ten deel in 2006, een glorietijd wat betreft BNā€™ers. Een grote stoorzender destijds was echter haar toenmalige man Ton van Royen, die zo nodig ook op de foto moest. Weest gerust, daar heb je nu geen last van.

Nederlandse schrijfster in Playboy

Merel van der Wouden heeft in augustus 2023 het boek Je bent het waard uitgegeven. Dit is een zelfhulpboek om sterker in je schoenen te staan. In het boek schrijft ze ook over haar overstap van de advocatuur naar de consultancy, en hoe ze leerde leven op haar voorwaarden.

Nederlandse schrijfster Merel van Wouden uit de kleren voor Playboy in Cindy Crawford-stijl
(Afbeelding: Christian van Duuren / Playboy Nederland)

Aanvankelijk zei de Nederlandse schrijfster overigens nee tegen Playboy Nederland. Haar ex-vriend wilde het niet hebben. ā€œMaar het voelde zo slecht dat ik me door hem liet beĆÆnvloedenā€, zegt Van der Wouden in het interview. ā€œIk stelde mezelf de vraag: wat zou Ć­k nou graag willen? Ik wil geen dingen doen of laten omdat anderen er iets van vinden. Toen heb ik besloten er toch voor te gaan.ā€ Dit heeft geresulteerd in fotoshoot van tien paginaā€™s en een cover.

Nederlandse schrijfster Merel van der Wouden uit de kleren voor Playboy in Cindy Crawford-stijl
(Afbeelding: Playboy Nederland)

Het nummer met de Nederlandse schrijfster ligt vanaf donderdag 1 februari in de winkel en is nu al online te bestellen via Tijdschriftland.

Merel van der Wouden in de stijl van Cindy Crawford

De Nederlandse schrijfster gaat overigens behoorlijk in stijl uit de kleren. De shoot in Playboy is namelijk geĆÆnspireerd op de legendarische fotoshoot van Cindy Crawford, het topmodel dat in 1988 voor een stunt zorgde door zich uit te kleden voor de Amerikaanse Playboy. Die fotoā€™s zijn destijds geschoten door de vermaarde fotograaf Herb Ritts en een blinde ziet de gelijkenis met shoot van Merel van der Wouden.

Check ook deze legendarische beroemdheden met een naaktshoot in Playboy.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.