Stijn Kuster
Stijn Kuster Tweedehands auto's 21 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

De Nederlandse overheid verkoopt deze ‘gevaarlijke’ tweedehands camper

Campers zijn ontzettend populair, maar vaak ook erg prijzig. Wil je voor weinig geld een camper op de kop tikken? Neem dan een kijkje bij de overheid. Zij verkopen deze Chevrolet Astro die ooit in beslag is genomen.

Jaarlijks worden er heel wat auto’s in beslag genomen, om verschillende redenen. Een groot deel van die wagens is niet de moeite waard, maar soms zijn er pareltjes te vinden in de garage van Domeinen Roerende Zaken. Ditmaal kan je bij het Ministerie van Financiën bieden op een bijzondere Amerikaanse camper. Let op, bij de geboden prijs komt nog 15 procent ‘opgeld’.

Een spannende keuze

Geen onderhoudshistorie, geen dealer waarnaar je terug kan en al helemaal geen garantie. Toch is dat niet het enige waar je je druk over moet maken wanneer je gaat rijden met deze camper…

Het Amerikaanse ‘Insurance Institute for Highway Safety’, een organisatie die crashtests afneemt bij auto’s, bestempelde de auto in 1996 als onveilig. Bij een snelheid van 64 kilometer per uur faalde de constructie van de bodem en had de crashdummy het zwaar te voorduren. De conclusie van de test zegt dat er weinig overlevingsruimte voor de bestuurder is.

Bij een aanrijding op lagere snelheid – waarbij de constructie het niet al te zwaar heeft – zijn je benen beschermd door een 4,3-liter V6 die 190 pk naar de achterwielen stuurt. Om ook op minder goede ondergronden of met een zware trailer goed vooruit te komen, beschikt de camper over een systeem met hoge en lage gearing.

De Chevrolet Astro camper bij de overheid

De Chevrolet Astro camper kwam in 1996 uit de fabriek rollen en vond pas in 2016 zijn weg naar Nederland. In totaal heeft de kampeerwagen 87.296 mijl (140.493 kilometer) gereden.

Hoewel hij er op het eerste oog leuk uitziet, heeft de ‘van’ wat aandachtpuntjes. Zo is de voorbumper beschadigd en zit een forse deuk in de achterbumper. Ook is het interieur voor een camper wat karig. Zo beschikt hij niet over een keukenblok en is er enkel een lederen matras dat je eraan moet herinneren dat dit een vakantieauto is.

De enorme ‘campers van het jaar 2021’ mag je rijden met een b-rijbewijs

Desondanks is er een leuke camper van de Amerikaan te maken. Wellicht een handige klusser die het aandurft?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.