Noah Korevaar
Noah Korevaar LEGO 29 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

LEGO en godsdienstleraar hebben jouw hulp nodig voor nieuwe set

Een Belgische LEGO-fan krijgt de ultieme eer: zijn nostalgische automaat wordt omgetoverd tot officiële set. Daarvoor hebben de Denen echter ook jouw hulp nodig.

LEGO riep al in de jaren tachtig met een gekmakend kinderliedje dat je met de plastic bouwsteentjes alles kunt maken. Dankzij het internet kun je die creaties ook met de hele wereld delen, for better or worse.

Belg scoort op LEGO IDEAS

Tussen de lawine aan middelmatige bouwsels zitten ook oprechte pareltjes, en dat heeft LEGO ook door. Sterker nog, het bedrijf profiteert daar op lucratieve wijze van, op meerdere fronten. Naast de recente overname van BrickLink, waarover je in dit artikel meer leest, benut LEGO ook de creativiteit van fans op IDEAS.

Een online platform waar je als fervent bouwer je creaties met andere fans kunt delen. Daar hoeft het echter niet bij te blijven. De meest gewaardeerde creaties tovert het Deense bedrijf namelijk om tot officiële LEGO-set. Dozen die daadwerkelijk in de (digitale) winkelschappen belanden. Daar houden de gelukkige fans zelfs een leuk zakcentje aan over. IDEAS leverde eerder al pareltjes als deze grand piano en deze kleurrijke stamboom op.

Nederlander LEGO IDEAS AUTOMAAT
De automaat van Rob Vangansewinkel (Afbeelding: LEGO IDEAS)

Binnenkort kan ook een Belgische godsdienstleraar zich in dat exclusieve rijtje scharen. Dan hebben we het over Rob Vangansewinkel, een 44-jarige hobbybouwer uit Oudsbergen die naast zijn baan als leraar ook kinderboeken schrijft.

Nostalgische automaat

Op de een of andere manier heeft de beste man daarnaast ook nog eens de tijd gevonden om een heuse snoepautomaat te ontworpen. Met LEGO-steentjes, welteverstaan. Met exact 1500 steentjes ontwierp hij de kleurrijke kauwgomballenautomaat die waarschijnlijk bij iedereen direct een hoop nostalgie oproept. Zakgeld erin, snoepje of speeltje eruit. Met in het geval van Vangansewinkels ontwerp minifiguurtjes die eruit komen rollen.

LEGO maakte onlangs bekend dat het zelfbedachte model van de Belgische leraar omgetoverd gaat worden tot een officiële set, die miljoenen andere fans vervolgens aan kunnen schaffen. Voor het zover is, mogen diezelfde fans nog even meedenken.

Jouw stem is hard nodig

De Deense fabrikant roept fans namelijk op om te bepalen wat er exact uit de LEGO-automaat komt rollen. Het merk heeft reeds gekozen voor een klassiek astronautje en een ridderschild, maar de exacte kleuren en welke ‘faction’ van de kasteelridders het precies gaan worden, is nog niet bepaald. Daarom mag je zelf op deze pagina tot drie juni op jouw favoriete opties stemmen. Ongetwijfeld met de achterliggende gedachte dat je daarmee meer geïnvesteerd raakt in de toekomstige set, en de kans groter wordt dat je later de portemonnee trekt.

(Afbeelding: LEGO IDEAS)
Nederlander LEGO IDEAS AUTOMAAT
(Afbeelding: LEGO IDEAS)

Daarover gesproken: het is nog niet bekend wanneer de door LEGO aangepaste versie van Rob Vangansewinkels automaat in de digitale schappen komt te liggen. Afgaande op voorgaande IDEAS-sets kan dat zeker nog wel een jaar gaan duren. Gelukkig is er in de tussentijd genoeg moois om in elkaar te zetten. Check bijvoorbeeld de toffe nieuwe The Lord of the Rings-set die onlangs werd onthuld.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.