Alrik de Jong
Alrik de Jong Netflix 17 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

7 geniale Netflix-series voor de fans van Narcos Mexico

Natuurlijk heb je Narcos Mexico seizoen 2 er al op zitten. Wat nu? Geen paniek, er staan genoeg vergelijkbare series op Netflix.

Narcos Mexico en vergelijkbare series op Netflix

Narcos Mexico gaat over de opkomst van het Guadalajara-kartel in de jaren 1980 centraal, dat onder leiding staat van Félix Gallardo (Diego Luna). Uiteraard zit de DEA hem op de hielen, net als de politie in Mexico. En dan is er natuurlijk nog corruptie in alle organisaties en zijn er contacten met andere kartels in Colombia. Geweld, cocaïne en een overdosis aan goede stijl. Wees gerust, daar vind je meer van op Netflix. Vijf series die in hetzelfde straatje passen.

1. Vivir sin permiso

Vivir Sin Permiso is een serie over de Galicische schipper en drugsbaron Nemo Bandeira. Hij heeft zijn zaken goed voor elkaar en leidt een drugsimperium. Maar als blijkt dat hij alzheimer heeft, moet hij op zoek naar een opvolger en daarbij denkt hij aan zijn peetzoon. Als zijn kinderen daar lucht van krijgen, ontstaat er een strijd die verder gaat dan een familieruzie. Verrassend goede serie, waarvan al twee seizoenen op Netflix staan.

2. Inside the Real Narcos

Voormalig commando Jason Fox dompelt zich onder in de drugkartels van Mexico en Colombia en geeft een inkijkje in de drugsoorlogen, aan de hand van interviews met kartelleden en gevaarlijke drugshandelaren. In tegenstelling tot series als Narcos Mexico krijg je hier geen geromantiseerd, maar een realistisch en guur beeld van de drugswereld. Seizoen 1 is te zien op Netflix.

3. El Chapo

Je ziet El Chapo al even voorbijkomen in Narcos: Mexico. Maar deze drugsbaas uit Mexico, die in het echt Joaquín Guzmán Loera heet, heeft ook zijn eigen serie. Net iets rauwer dan Narcos, absoluut het kijken waard. El Chapo is nog aardig actueel, de cast is geniaal en de stijl is uniek. Een van die series die je gewoon gezien moet hebben.

4. Narcos

Een inkoppertje, maar er zijn genoeg mensen die Narcos Mexico hebben gezien en Narcos nog niet. Deze serie van dezelfde makers komt uit 2015. De eerste twee seizoenen gaan over de DEA-jacht op Pablo Escobar en zijn Medellín-kartel, dat van eind jaren 70 tot begin jaren 90 voor terreur zorgde in Colombia en zelfs daarbuiten. Seizoen 3 borduurt verder op het Cali-kartel, maar is minstens even geniaal. Te zien op Netflix.

5. Queen of the South

In Queen of the South zie je hoe een Mexicaanse geldwisselaar verliefd wordt op een drugsdealer. Helaas maakt de concurrentie hem een kopje kleiner en dus moet zij het imperium overnemen en vluchten naar Dallas. Of de drugswereld alleen machtige mannen kent? Queen of the South bewijst het tegendeel. Te zien op Netflix. Misschien wel de grootste verrassing uit dit rijtje series.

6. Pablo Escobar: El Patrón Del Mal

Nog voordat er überhaupt sprake was van Narcos op Narcos: Mexico of Netflix, verscheen de serie Pablo Escobar: El Patrón Del Mal, die nog steeds is te zien op Netflix. Lekker kijkvoer voor Pablo Escobar-slurpers, maar de serie haalt het niet bij zijn equivalenten van nu.

7. Farina

Nog een serie over een Galicische visser die een drugsimperium opbouwt. Waargebeurd verhaal. De meeste cocaïne kwam in de jaren 80 Europa binnen via de Spaanse kust en in deze serie krijg je daar een mooi beeld van. Te zien op Netflix. Een van de beste Spaanse series op de streamingdienst.

Check ook: Fan van Brad Pitt? 7 topfilms op Netflix die je dan gezien moet hebben

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.