Fan van Brad Pitt? 7 topfilms op Netflix die je gezien moet hebben

Nu je de komende weken wat meer tijd hebt om films en series te streamen en zo’n beetje alles al gezien hebt, ga je specifieker op zoek. Naar films op Netflix met Brad Pitt, bijvoorbeeld. We helpen je.

Films met Brad Pitt op Netflix

We waren natuurlijk al fan van Brad Pitt, maar na Once Upon a Time in Hollywood staat hij pas echt op een voetstuk. Geheel terecht won hij een Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn rol als de uiterst relaxte en stijlvolle stuntman Cliff Booth. Once Upon a Time in Hollywood staat helaas nog niet op Netflix, de onderstaande zeven films wel.

1. Snatch (2000)

Snatch is een briljante gangsterfilm uit 2000 met een komische noot. De film gaat over een diamantroof door als joden verklede gangsters, die ook een link hebben met het illegale bokscircuit. Brad Pitt speelt de onverstaanbare Ierse zigeuner ‘One Punch Mickey’ en de rest van de cast bestaat uit onder anderen Benicio Del Toro, Vinnie Jones, Jason Statham en Stephen Graham. Grof geweld en zwarte humor worden afgewisseld in deze heerlijk ruige Britse gangsterfilm. Absolute aanrader.

2. Fury (2014)

Dan de oorlogsfilm Fury. In april 1945, tijdens de laatste periode van de Tweede Wereldoorlog, beginnen vijf Amerikaanse soldaten met een tank aan een levensgevaarlijke missie op vijandelijke bodem om in de kern van Nazi-Duitsland binnen te dringen. Deze missie, waarbij de Amerikanen op elk front in de minderheid waren, werd geleid door de 2nd Armored Division-sergeant Wardaddy met een M4A2E8 genaamd Fury. Brad Pitt speelt Wardaddy.

3. The Big Short (2015)

The Big Short is een biografische film uit 2015 in aanloop naar de kredietcrisis van 2007. Regisseur Adam McKay en baseerde de film op het gelijknamige boek van Michael Lewis. De film gaat over personen uit de Amerikaanse bankwereld die onafhankelijk van elkaar de kredietcrisis hebben zien aankomen. Ze anticipeerden hierop door te speculeren op de stagnerende huizenmarkt en de kredietzeepbel die op barsten stond. Brad Pitt speelt de gepensioneerde belegger Ben Rickert. Sinds kort te zien op Netflix.

4. Troy (2004)

Troy is een mooie historische film op Netflix over de Trojaanse Oorlog, die zich ongeveer 1200 voor Christus afspeelde aan de westkust van het huidige Turkije. Brad Pitt speelt het hoofdpersonage Achilles.

5. By the Sea (2015)

Voor de fans van Brangelina: By the Sea is een film over een verdrietige vrouw (Angelina Jolie) en een alcoholistische auteur (Brad Pitt) in een liefdescrisis. Een mooi en traag romantisch drama tussen al het geweld op Netflix, maar je moet ervan houden.

6. Ocean’s Twelve (2007)

Ocean’s Eleven staat niet op Netflix, de twee opvolgers wel. Die behoeven verder geen uitleg. Oké, ze halen het misschien net niet bij het eerste deel, maar het blijven heerlijke wegkijkers.

7. World War Z (2013)

Nu hebben we op aarde de verspreiding van corona, in World War Z is er een uitbraak van hondsdolheid onder mensen die zich daardoor als zombies gaan gedragen. Brad Pitt speelt Gerry Lane, de protagonist. Gerry Lane werkte vroeger als onderzoeker voor de Verenigde Naties en werd uitgestuurd naar allerlei conflictgebieden. Nu is hij de leider in de race om de uitbraak te stoppen.

Check hier: De spijkerjas van Brad Pitt in Once Upon a Time in Hollywood is te koop

Reageer op artikel:
Fan van Brad Pitt? 7 topfilms op Netflix die je gezien moet hebben
Sluiten