Redactie
Redactie Films & Series 31 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Emilia Clarke lost mysterie Starbucks-koffiebeker in Game of Thrones op

Waar de eerste zeven seizoenen van Game of Thrones geniaal waren, leek het in seizoen 8 ineens helemaal mis te gaan. Een van de blunders was deze Starbucks-koffiebeker. Nu pas lijkt het mysterie opgelost.

Sophie Turner, Sansa Stark in Game of Thrones, onthulde eerder al dat Kit Harington (Jon Snow) de schuldige was, maar nu blijkt dat hij niet verantwoordelijk was voor de verdwaalde Starbucks-koffiebeker. Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) heeft een paar maanden na het slot van de populaire serie eindelijk de ontknoping.

Emilia Clarke: de Starbucks-koffiebeker was van Conleth Hill

De Starbucks-koffiebeker, die per ongeluk in aflevering 4 van seizoen 8 te zien was, was van Conleth Hill (Lord Varys). “We hadden recent voor de Emmy’s een feestje. Conleth nam me apart en zei: ‘Emilia, ik moet je iets vertellen, lieverd. De koffiebeker was van mij'”, aldus Emilia Clarke tegen Jimmy Fallon in The Tonight Show. “Hij was van hem. Het was Conleths koffiebeker. Hij heeft het gezegd.” In de onderstaande GIF zie je de beker staan.

starbucks koffiebeker, game of thrones
Bron: HBO

De acteur besloot zijn fout toch maar aan Emilia Clarke op te biechten omdat ook zij door andere Game of Thrones-collega’s meerdere keren als verantwoordelijke werd aangewezen. Volgens de actrice zei Conleth ook dat hij wel wat cafeïne nodig had, omdat hij “niet zo veel te doen had in de betreffende scène”.

Meer foutjes in Game of Thrones seizoen 8

De Starbucks-koffiebeker was niet het enige foutje in seizoen 8 van Game of Thrones. In de laatste aflevering, die in mei werd uitgezonden, spotten oplettende kijkers ook een flesje water. En in de aflevering daarvoor was de hand van Jaime Lannister ineens terug gegroeid. Overigens waren Game of Thrones-fans ook niet erg te spreken over het einde van de fantasy-serie. Zo werd onder meer veel geklaagd dat het verhaal was afgeraffeld.

Box of Lies with Emilia Clarke

Emilia Clarke and Jimmy take turns trying to stump each other about what items are hidden inside their mystery boxes.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.