Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Glorieuze trailer voor Mortal Kombat-film biedt bloederige nostalgie

De originele Mortal Kombat-film uit 1995 is niet best, en het vervolg Annihilation al helemaal niet. Daar kunnen we met een 3.7 op IMDb en 2 procent op Rotten Tomatoes duidelijk over zijn. Gelukkig krijgt de legendarische gamefranchise dit jaar nog een kans op het witte doek. Mortal Kombat wordt op 16 april namelijk gereboot door Warner Bros.

Net zoals de andere blockbusters van die studio van dit jaar wordt de film tegelijkertijd in de bioscoop en op HBO Max uitgebracht. Iets waar overigens lang niet elke regisseur blij mee is. Maar goed, terug naar de bloederige actie van Mortal Kombat. Het is tijd voor fatalities!

Mortal Kombat is terug

Horror-koning James Wan krijgt na Aquaman opnieuw de kans op een actiefilm voor Warner Bros. te regisseren. Hij tovert een flink aantal iconische personages uit de vechtgames op het witte doek, waaronder Sub-Zero (Joe Taslim), Scorpion (Hiroyuki Sanada), Raiden (Tadanobu Asano), Liu Kang (Ludi Lin) en Sonya Blade (Jessica McNamee).

Ook liefhebbers van de spellen kunnen op verrassingen rekenen. De nieuwe film bevat namelijk ook een gloednieuw en daarmee dus origineel personage, genaamd Cole Young. Mortal Kombat, de film dus, gaat over het gelijknamige martial arts-toernooi waar het lot van de aarde wordt besloten middels bloederige gevechten tussen goed en kwaad. Heerlijk simpel, en een goed excuus voor meedogenloze vechtscènes.

Keiharde actie en fatalities

Na een aantal eerste promobeelden heeft Warner Bros. nu eindelijk een eerste volledige trailer voor de film uitgebracht. De klassieke moves vliegen je om de oren, inclusief de kenmerkende fatalities. Zeer grafische momenten, waarbij de vechters op de meest kunstige en bijzonder bloederige wijze met elkaar rekenen.

Fans van de vechtgames reageren in ieder geval met verbazing op de trailer. Men is helemaal weg van hoe de actie in beeld gebracht wordt, maar is ook verbaasd door een aantal veranderingen. Een aantal van de personages uit de games lijkt van kant te zijn gewisseld. Sub-Zero werkt opeens voor Shang Tsung en Scorpion zit aan de kant van de good guys. Of is James Wan ons met deze trailer op meesterlijke wijze aan het misleiden?

Dat gaan we op 16 april ontdekken. Na de eerste film ligt de lat laag, maar afrekenen met de belabberde reputatie van game-verfilmingen gaat nog een pittige uitdaging worden. Ach, op zijn minst kunnen we in april van een aantal uiterst vermakelijke martial arts-gevechten gaan genieten.

Nu al op Netflix

Daar zorgt stuntman en martial arts-expert Joe Taslim wel voor, de acteur die Sub-Zero gaat spelen. Tip: je kunt hem nu al in actie zien in The Night Comes for Us, een ondergewaardeerde vechtfilm op Netflix die praktisch compleet uit vechtscènes bestaat. Heerlijk!

Nu op Netflix: Bono’s dochter schittert in bloedstollende thriller-serie

Glorieuze trailer voor Mortal Kombat-film biedt bloederige nostalgie
🎇 (Afbeelding: Warner Bros.)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.