Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 15 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Wednesday-ster met erotische thriller naar Nederlandse bioscoop

Wednesday-ster Jenna Ortega is naast Martin Freeman te zien in de nieuwe erotische thriller Miller’s Girl. Voor beide een opmerkelijke zijweg in hun carrière, waarmee ze ook de Nederlandse bioscoop trachten te veroveren.

Het genre erotische thriller is populairder dan ooit. Van een record brekend Pools Netflix-gedrocht tot de reboot van jaren 80-hit Fatal Attraction; de hitsige films en series schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Niet altijd geheel zonder controverse, wat Miller’s Girl ook aan den lijve ondervindt.

Wednesday-ster Jenna Ortega

Wednesday, een spin-off van The Addams Family, was in 2023 de grote doorbraak van Jenna Ortega. De Netflix-serie werd massaal bekeken door jong en oud, brak records en plaveide de weg naar het topje van Hollywood voor de hoofdactrice.

wednesday, netflix, niet met ogen knipperen, briljant detail
Jenna Ortega in Wednesday (Afbeelding: Netflix)

Naast Wednesday ken je Jenna Ortega wellicht van de recentere Scream-films, de serie You en als je echt een scherp oog hebt uit Iron Man 3. Allemaal rollen die heel ver weg staan van Miller’s Girl.

The Hobbit-ster Martin Freeman

Wie we nog minder snel in een erotische thriller hadden verwacht, is Martin Freeman. Hij is de jonge Bilbo in The Hobbit-films, de rechterhand van Sherlock, Everett K. Ross in Black Panther en de onhandige Lester Nygaard in het geniale eerste seizoen van Fargo.

martin freeman bilbo the hobbit erotische thriller miller's girl
Martin Freeman als Bilbo in The Hobbit (Afbeelding: Warner Bros. Pictures)

Allemaal briljante edoch seksloze rollen. Wat dat betreft komt zijn rol als John in Love Actually nog het dichtst in de buurt. Maar we dwalen nu wel heel erg af.

Erotische thriller Miller’s Girl in Nederlandse bioscoop

Het lot heeft Jenna Ortega en Martin Freeman samengebracht in Miller’s Girl. Of beter gezegd: dat heeft Seth Rogen gedaan, producer van de erotische thriller.

Je zou bijna vergeten dat Miller’s Girl ook nog een plot heeft. Wanneer de getalenteerde en rebelse studente Cairo Sweet (Jenna Ortega) een schijnbaar onschuldige schrijfopdracht van haar charmante leraar Jonathan Miller (Martin Freeman) aanneemt, raken ze verstrikt in een web van geheimen en verlangens.

Dat levert sinds de release in Amerika onder recensenten een Rotten Tomatoes-score van 29 procent op. IMDb geeft een 5,2 uit 10. Maar onvoldoendes zeggen dus niets over het succes van een erotische thriller. Miller’s Girl is vanaf 28 maart 2024 te zien in de Nederlandse bioscoop.

Controversiële scène

Een van de scènes waarin Jenna Ortega (21) en Martin Freeman (52) in hun rollen de liefde bedrijven, is niet geheel zonder controverse viral gegaan. De scène wordt verteld door Cairo, maar valt bij veel kijkers niet in de smaak.

jenna ortega en martin freeman in erotische thriller miller's girl
Martin Freeman en Jenna Ortega in Miller’s Girl (Afbeelding: Lionsgate)

“Ik denk dat ik wel klaar ben met het kijken naar deze leeftijdsklooffilms. Ze zijn allemaal walgelijk en ik heb er genoeg van. Zelfs Jenna Ortega of Martin Freeman konden deze erotische thriller niet redden”, reageert een van de ontstelde kijkers. Maar de achterliggende gedachte is natuurlijk genuanceerder. Check hier een analyse (en beelden) van de controverse.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.